Τελευταία Νέα
Διεθνή

Napolitano (πρόεδρος Ιταλίας) - "Καπνός χωρίς φωτιά" τα δημοσιεύματα για παρασκηνιακές διεργασίες και επαφές

tags :
Napolitano (πρόεδρος Ιταλίας) -
«Δεν έχω κανένα πρόβλημα να αναφέρω ότι έκανα δεκτό τον κ. Μodi πολλές φορές κατά την διάρκεια του 2011» επισήμανε ο Ιταλός πρόεδρος.
«Μόνο καπνό» χωρίς φωτιά χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ιταλικής δημοκρατίαςGiorgio Napolitano, σε επιστολή του προς την εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Άλαν Φρίντμαν σχετικά με «παρασκηνιακές διεργασίες και επαφές» που οδήγησαν, τον Νοέμβριο του 2011, να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας ο Mario Modi.
Ο Φρίντμαν, σε μια δημοσιογραφική έρευνα που βασίστηκε σε σειρά συνεντεύξεων, υποστήριξε ότι ο Napolitano είχε αρχίσει να προϊδεάζει τον Modi για την πιθανότητα ανάληψης της πρωθυπουργίας και διαδοχής του Silvio Berlusconi ήδη πέντε μήνες πριν αναγκασθεί ο ηγέτης της ιταλικής κεντροδεξιάς να υποβάλει την παραίτησή του.
«Δεν έχω κανένα πρόβλημα να αναφέρω ότι έκανα δεκτό τον κ. Μodi πολλές φορές κατά την διάρκεια του 2011, όχι μόνον το καλοκαίρι, εκτιμώντας ιδίως την φιλοευρωπαϊκή του στράτευση», επισήμανε ο Ιταλός πρόεδρος.
Ο Νapolitanoπρόσθεσε ότι το δύσκολο 2011 για την Ιταλία αλλά και την Ευρώπη «ο Μodi αποτελούσε μια πολύτιμη εφεδρεία που έπρεπε να έχουμε πάντα υπόψη μας, ώστε να μπορέσουμε να επωφεληθούμε από τις ικανότητές του σε περίπτωση ανάγκης για την διακυβέρνηση της χώρας».
Ο 88χρονος Ιταλός πρόεδρος ανέφερε τέλος ότι «στην συνέχεια διαπίστωσε ότι είπε προκύψει ευρεία αποδοχή (της υποψηφιότητας) του Mario Modi» τον οποίο στο μεταξύ είχε ορίσει ισόβιο γερουσιαστή, ενώ χαρακτηρίζει την όποια θεωρία συνωμοσίας «μόνον καπνό χωρίς φωτιά, λόγια άνευ περιεχομένου».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης