Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ρυθμούς… Yellen η Wall – Άνω των 1.800 μονάδων ο S&P 500 – Κέρδη +1,22% για τον Dow

tags :
Σε ρυθμούς… Yellen η Wall – Άνω των 1.800 μονάδων ο S&P 500 – Κέρδη +1,22% για τον Dow
Σημαντική πτώση για το ADR  της ΕΤΕ
Με σημαντικά κέρδη κινήθηκαν σήμερα, Τρίτη, οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς η Janet Yellen δεσμεύτηκε για την άσκηση μίας «χαλαρής» νομισματικής πολιτικής.
Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow ενισχύθηκε στο +1,22% και τις 15.995 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq στο +1,03% και τις 4.191 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε άνοδο στο +1,11% και τις 1.820 μονάδες.
Τέλος, το ADR της ΕΤΕ υποχώρησε στο -2,46% και τα 4,96 δολάρια.
Νωρίτερα, η πολιτική της Fed θα παραμείνει σταθερή μέχρι το ποσοστό της ανεργίας υποχωρήσει κάτω του 6,5%, δήλωσε η νέα πρόεδρος της Federal Reserve, Janet Yellen, κατά την πρώτη της επίσημη εμφάνιση ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου.
Η Yellen εμφανίστηκε ως συνεχιστής της πολιτικής του προκάτοχου της, Ben Bernanke, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει λόγος αλλαγής των δράσεων και του σχεδιασμού της Fed, καθώς η αμερικανική ανάκαμψη εξομαλύνεται και οι αναταράξεις των αναδυόμενων αγορών δεν κρύβουν κινδύνους για την οικονομία των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τη Yellen τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια θα παραμείνουν κοντά στο μηδέν εωσότου το ποσοστό ανεργίας υποχωρήσει κάτω από 6,5%.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι όσο η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας βρίσκεται σε θετική τροχιά, το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, ήτοι της στήριξης της οικονομίας, θα μειώνεται.
"Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της οικονομίας", ανέφερε η Γέλεν.
Παράλληλα, η Yellen παραδέχτηκε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η ρύθμιση του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο νέο πλαίσιο και μία δέσμη νεοεμφανιζόμενων κινδύνων.
Επίσης, στις 3,99 εκ. διαμορφώθηκαν οι ανοιχτές θέσεις εργασίας το Δεκέμβριο του 2013 στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, το Δεκέμβριο οι ανοιχτές θέσεις εργασίας υποχώρησαν στις 3,99 εκ. έναντι 4,03 εκ. το Νοέμβριο.
Με τον αριθμό των ανέργων να βρίσκεται στα 10,35 εκ. άτομα, η αναλογία ανέργων – διαθέσιμης θέσης εργασίας διαμορφώνεται για το Δεκέμβριο στα 2,6.
Παράλληλα, κατά +0,3% αυξήθηκαν τα αποθέματα χονδρικής το Δεκέμβριο στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίας των ΗΠΑ, τα αποθέματα χονδρικής ενισχύθηκαν κατά +0,3% ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +0,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης