Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μειώθηκε σε ποσοστό ρεκόρ ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Μ. Βρετανία

Μειώθηκε σε ποσοστό ρεκόρ ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Μ. Βρετανία
Κατά 10 μονάδες μειώθηκε το Φεβρουάριο ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Μεγάλη Βρετανία, αγγίζοντας τις 38 μονάδες. Οι Βρετανοί είναι πιο απαισιόδοξοι για την ικανότητα υποστήριξης της οικονομίας αλλά για τις προοπτικές στον εργασιακό τομέα.
Πρόκειται για χαμηλό ποσοστό ρεκόρ από το 2004, όποτε και ξεκίνησαν οι μετρήσεις. Ενδεικτικό είναι, ότι η μέτρηση που δείχνει το κατά πόσο είναι καλή στιγμή να ξοδέψουν χρήματα οι Βρετανοί μειώθηκε κατά 18 μονάδες, επίσης το χαμηλότερο ποσοστό από το 2004.
«Η ανάπτυξη στην Μ. Βρετανία κινείται με αργούς ρυθμούς, παρά τις κάποιες θετικές προοπτικές το Φεβρουάριο», έγραψε σε έκθεσή του ο Robert Gardner, επικεφαλής οικονομολόγος της Swindon. «Παρότι αναμένεται να επέλθει η αποκατάσταση της οικονομίας τα επόμενα τρίμηνα του 2011, θα περάσει κάποιο χρονικό διάστημα, προτού οι καταναλωτές νιώσουν εμπιστοσύνη», πρόσθεσε ο ίδιος.
Η βρετανική οικονομία συρρικνώθηκε το δ’ τρίμηνο του 2010, ενώ ο πληθωρισμός έχει σκαρφαλώσει στα ύψη πάνω από 2% που έχει θέσει ως στόχο η Bank of England. Οι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας είναι σε συζητήσεις για το εάν πρέπει να εστιάσουν στην ενίσχυση της ανάπτυξης ή στο να συγκρατήσουν τις τιμές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης