Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυξημένη ραδιενέργεια σε τρόφιμα στην Ιαπωνία - Απαγορεύτηκαν οι πωλήσεις τροφίμων

Αυξημένη ραδιενέργεια σε τρόφιμα στην Ιαπωνία - Απαγορεύτηκαν οι πωλήσεις τροφίμων
(upd) "Ραδιενέργεια που υπερβαίνει τα φυσιολογικά όρια στην Ιαπωνία, ανιχνεύτηκε σε δείγμα γάλακτος στην επαρχία Φουκουσίμα και σε έξι δείγματα σπανακιού στην επαρχία Ιμπαράκι", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας, Γιούκιο Εντάνο.
Οι επαρχίες, Φουκουσίμα και Ιμπαράκι, βρίσκονται πολύ κοντά στον πυρηνικό σταθμό που τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος, καθώς έχει υποστεί πολλαπλές και σοβαρές ζημιές από το σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε.
Ωστόσο, οι Αρχές της Ιαπωνίας προειδοποιούν, ότι τα επίπεδα αυτά δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία και συνέστησε στους πολίτες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως, «ακόμα κι αν κάποιος καταναλώνει μολυσμένο γάλα για ένα χρόνο, η δόση της ραδιενέργειας που θα δεχθεί είναι ίση με την ακτινοβολία μιας αξονικής τομογραφίας στο νοσοκομείο».
Οι τοπικές αρχές, με εντολή του υπουργείου υγείας της χώρας, προσπαθούν να εξακριβώσουν την προέλευση των τροφίμων στα οποία ανιχνεύτηκε η ραδιενέργεια, αλλά και τις περιοχές όπου και διανεμήθηκαν, ούτως ώστε να σταματήσουν τις πωλήσεις τους.

Απαγορεύτηκαν οι πωλήσεις τροφίμων από την Φουκουσίμα

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η Ιαπωνία έχει ζητήσει να παγώσουν όλες οι πωλήσεις τροφίμων από την περιφέρεια της Φουκουσίμα. Ειδικότερα, η ΙΑΕΑ ανακοίνωσε ότι, "ενώ το ραδιενεργό ιώδιο έχει μικρό διάστημα ζωής, υπάρχει ένας μεσοπρόθεσμος κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία αν αυτό απορροφηθεί από τον ανθρώπινο οργανισμό".

(Πρώτη ενημέρωση 11:22)


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης