Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς τη Βεγγάζη κατευθύνονται οι δυνάμεις του Καντάφι – Αψηφά τις προειδοποιήσεις ο λιβυκός ηγέτης

Προς τη Βεγγάζη κατευθύνονται οι δυνάμεις του Καντάφι – Αψηφά τις προειδοποιήσεις ο λιβυκός ηγέτης
Αψηφώντας τις προειδοποιήσεις της Δύσης οι δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι βρίσκονται στα περίχωρα της Βεγγάζης, την πόλη που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αντικυβερνητικών δυνάμεων.
Ο λιβυκός ηγέτης φαίνεται να μην τηρεί τις υποσχέσεις του για την κατάπαυση πυρών και χρησιμοποιεί χερσαίες δυνάμεις για να καταλάβει την πρωτεύουσα της χώρας, που έχει εξελιχθεί σε «σύμβολο επανάστασης» και απαιτεί την άμεση οπισθοχώρηση των αντιστασιακών δυνάμεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επαναστάτες έχουν χτίσει οδοφράγματα γύρω από την πόλη της Βεγγάζης, σε μία προσπάθειά τους να υπερασπιστούν το «αρχηγείο» τους. Στην πόλη πραγματοποιούνται πολλαπλές εκρήξεις και ένα πολεμικό αεροπλάνο συνετρίβη νωρίτερα σήμερα στα περίχωρά της.
Η Λιβύη είχε ανακοινώσει μια μονομερή εκεχειρία την Παρασκευή, μετά την απόφαση του ΟΗΕ για αποκλεισμό της εναέριας ζώνης πάνω από τη χώρα. Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τον Μουαμάρ Καντάφι ότι αψηφά τους διεθνείς κανονισμούς.
Την ίδια ώρα, όλα είναι έτοιμα για την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Αφρικανικής Ένωσης και του Αραβικού Συνδέσμου στο Παρίσι για την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Λιβύη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης