Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα δεν θα επαναλειτουργήσει

Ιαπωνία: Ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα δεν θα επαναλειτουργήσει
Ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα δεν θα επαναλειτουργήσει, δήλωσε σήμερα στο Τόκιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιούκιο Εντάνο.
«Λαμβάνοντας υπόψη με αντικειμενικότητα την κατάσταση στο σταθμό, πιστεύω ότι είναι φανερό ότι ο σταθμός Φουκουσίμα Νταΐτσι δεν είναι σε θέση να επαναλειτουργήσει», τόνισε.
Ο Εντάνο υπογράμμισε ωστόσο ότι την απόφαση δεν θα λάβει μόνο η κυβέρνηση αλλά και η εταιρία που διαχειρίζεται το σταθμό, η Tokyo Electric Power Company, μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρίες ηλεκτρισμού της Ιαπωνίας.
Σύμφωνα εξάλλου με το ιαπωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo, οι τεχνικοί της εταιρίας αποκατέστησαν την ηλεκτροδότηση στον αντιδραστήρα 2 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα.

Θα αυξηθεί η ζήτηση πετρελαίου στην Ιαπωνία

Η ζήτηση της Ιαπωνίας για πετρέλαιο, διυλισμένα προϊόντα και φυσικό αέριο θα αυξηθεί μεσοπρόθεσμα, αλλά αυτό δε θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην παγκόσμια προσφορά και ζήτηση, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Aramco στη Σαουδική Αραβία, Χάλεντ αλ Φάλιχ.
Ο Χάλεντ αλ Φαλίχ εκτιμά ότι η Ιαπωνία είναι σε θέση να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της μετά το τριπλό πλήγμα που δέχτηκε, χάρη σε ένα συνδυασμό κινήσεων της εγχώριας βιομηχανίας αλλά και των παραγωγών καυσίμων στην περιφέρεια της Ασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης