Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ραγδαία μείωση της παραγωγής πετρελαίου στη Λιβύη

Ραγδαία μείωση της παραγωγής πετρελαίου στη Λιβύη
Σε λιγότερο από 400.000 βαρέλια την ημέρα έχει μειωθεί η παραγωγή πετρελαίου της Λιβύης, της τρίτης μεγαλύτερης πετρελαιοπαραγωγού χώρας στον κόσμο. Η μείωση επήλθε μία μέρα αφότου οι ξένες εταιρείες απέσυραν το προσωπικό τους από τη χώρα, στον απόηχο των επιθέσεων στη Βεγγάζη, δήλωσε ο πρόεδρος της δημόσιας εθνικής εταιρείας πετρελαίου της χώρας, Shokri Ghanem.
Ο κ. Ghanem αναφέρθηκε στο ότι η βορειοαφρικανική χώρα δεν είχε καμία πρόθεση να αθετήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στις ξένες εταιρείες και κάλεσε τους υπεύθυνους να στείλουν πίσω το προσωπικό τους. Σε αντίθετη περίπτωση η Λιβύη θα παραχωρήσει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σε χώρες, όπως η Κίνα, η Ινδία και η Βραζιλία, προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή.
Ο καθημερινός ανεφοδιασμός από την Λιβύη έχει πέσει κατ’ εκτίμηση κατά 195.000 βαρέλια φτάνοντας τα  1,4 εκατ. βαρέλια το Φεβρουάριο, από 1.6 εκατ. βαρέλια τον Ιανουάριο του 2009, σύμφωνα με την μηνιαία έκθεση αγορών πετρελαίου της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας.
Οι εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένης της κύριας εγκατάστασης στο Ras Lanuf, υπέστησαν ζημιές εν μέσω του εμφυλίου. «Συνεχίζουμε να ελέγχουμε την κατάσταση», δήλωσε η Michaela Huber, μια εκπρόσωπος της OMV στη Βιέννη, ενώ ο εκπρόσωπος της BP στο Λονδίνο, είπε ότι η επιχείρηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης