Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουλγαρία-Ιαπωνία-Τουρκία υποστηρίζουν την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Βουλγαρία-Ιαπωνία-Τουρκία υποστηρίζουν την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας
Διίστανται οι απόψεις αναφορικά με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να προβεί σε στρατιωτικές παρεμβάσεις στη Λιβύη, όπως επιβάλλει το ψήφισμα 1973 των Ηνωμένων Εθνών. Ενώ η Κίνα, η Ρωσία, το Ιράν και ορισμένα κράτη της Αφρικανικής Ένωσης έχουν εκφράσει την διαφωνία τους, η Τουρκία, η Ιαπωνία και η Βουλγαρία δηλώνουν την υποστήριξή τους στον διεθνή συνασπισμό. Ειδικότερα:
Βουλγαρία: «Καμία ανοχή στους δικτάτορες»

«Καμία ανοχή στους δικτάτορες» ζήτησε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσωφ, αναφορικά με τη διεθνή στρατιωτική επιχείρηση στη Λιβύη, εστιάζοντας στο ότι η επιχείρηση διεξάγεται κατόπιν απόφασης των νομίμων θεσμών της διεθνούς κοινότητας και στη βάση του σχετικού ψηφίσματος του ΟΗΕ.
Ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε, πως η Βουλγαρία είναι έτοιμη να συνεισφέρει με όλα τα μέσα που διαθέτει για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα. Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα να τελειώσουν όλα σύντομα, όμως, συγχρόνως ,άφησε να εννοηθεί πως δεν είναι σίγουρος ότι θα συμβεί αυτό.

Ιαπωνία: Καταδικάζει τα μέτρα καταστολής των λαϊκών εξεγέρσεων

Την υποστήριξή της στην επίθεση του διεθνούς συνασπισμού κατά των δυνάμεων του Μουάμαρ Καντάφι εξέφρασε σήμερα και η Ιαπωνία, εν μέσω της πυρηνικής κρίσης στη χώρα, καταδικάζοντας τα μέτρα καταστολής της λαϊκής εξέγερσης στη Λιβύη.
«Η ιαπωνική κυβέρνηση υποστηρίζει τα μέτρα που έλαβαν οι χώρες μέλη του ΟΗΕ βάσει της απόφασης 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας», δήλωσε ο ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Τακεάκι Ματσουμότο. Ο ιάπωνας υπουργός τόνισε επίσης, ότι, «καταδικάζουμε απερίφραστα τις λιβυκές αρχές για τη συνέχιση των βιαιοτήτων κατά του λαού. Ζητούμε από τη λιβυκή ηγεσία να επιδείξει σύνεση λαμβάνοντας μια απόφαση το συντομότερο».

Τουρκία: Ζητά να διασφαλισθεί η εδαφική ακεραιότητα της Λιβύης και να προστατευθεί ο άμαχος πληθυσμός


«Η Τουρκία εξαρχής επιθυμούσε η αντίδραση και η στάση που θα υπάρξει για τις επιθέσεις εναντίον του λαού στη Λιβύη να εκδηλωθούν στη βάση της διεθνούς νομιμότητας και με βοήθεια και υποστήριξη από την περιοχή και να έχουν για βασικό σκοπό την αποτροπή των επιθέσεων εναντίον του άμαχου λαού», είπε αμέσως μετά την τηλεφωνική ενημέρωση από τους ομολόγους του, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Ντραβούτογλου.
Τόνισε, όμως, πως πρωταρχικός σκοπός αυτής της παρέμβασης να είναι η αποτροπή των επιθέσεων εναντίον του άμαχου λαού στη Λιβύη και η διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της Λιβύης.
Στην ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών αναφέρεται πως η Τουρκία «θα προσφέρει την εθνική συμβολή που θα κρίνει αναγκαία για να διασφαλιστεί η εφαρμογή των εν λόγω αποφάσεων με τρόπο που να λαμβάνεται υπόψη την ασφάλεια του λαού της Λιβύης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης