Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρχονται τα πρώτα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών (ATMs) για Βitcoin - Εντός του Φεβρουαρίου θα εγκατασταθούν στις ΗΠΑ

tags :
Έρχονται τα πρώτα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών (ATMs) για Βitcoin - Εντός του Φεβρουαρίου θα εγκατασταθούν στις ΗΠΑ
Τα πρώτα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών, θα εγκατασταθούν στο Σιάτλ και στο Τέξας
Εντός του Φεβρουαρίου θα εγκατασταθούν στις ΗΠΑ τα πρώτα ATM’s για την ανάληψη bitcoin, μέσω των οποίων οι χρήστες θα μπορούν να πουλήσουν και να αγοράσουν το ψηφιακό νόμισμα.
Η εταιρία Robocoin αναφέρει πως τα  ΑΤΜ για bitcoin θα είναι παρόμοια με τα γνωστά αυτόματα μηχανήματα των τραπεζών, αλλά θα έχουν και σαρωτές που θα αναγνωρίζουν τα επίσημα έγγραφα των χρηστών, όπως ταυτότητες και διαβατήρια, ώστε να επιβεβαιώνεται η ταυτότητα τους.
Τα συγκεκριμένα ΑΤΜ θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να ανταλλάξουν bitcoin για μετρητά, ή και το αντίστροφο.
Το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin ξεκίνησε το 2008 και αποτελεί πλέον αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε ένα παγκόσμιο δίκτυο υπολογιστών ενώ δεν υποστηρίζεται από καμία εταιρία ή κυβέρνηση.
Τα πρώτα ATMs για Bitcoin κυκλοφόρησαν στον Καναδά πριν από περίπου ένα μήνα ενώ σειρά τώρα έχει και η Ασία, όπου το ψηφιακό νόμισμα αυτή τη στιγμή προκαλεί σάλο.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η εταιρεία Robocoin, οκτώ Bitcoin ATMs θα τοποθετούν στο Χονγκ Κονγκ, αυτό το μήνα.
Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να προβλέψουμε την επιτυχία του συγκεκριμένου εγχειρήματος, αλλά σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, το μηχάνημα της Robocoin στο Βανκούβερ σε 29 ημέρες, έχει πραγματοποιήσει 1.576 συναλλαγές.
Το bitcoin έχει μετατραπεί πλέον σε «μήλον της έριδος» μεταξύ καταναλωτών και τραπεζών ενώ «καμπανάκι» για τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν όσοι χρησιμοποιούν το ψηφιακό νόμιασμα εξέδωσε και η Τράπεζα της Ελλάδος πριν από μερικές ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης