Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία - Τριγμοί στη συγκυβέρνηση με φόντο το σκάνδαλο παιδικής πορνογραφίας - Διακυβεύεται η εμπιστοσύνη, διαμηνύει η Merkel

Γερμανία - Τριγμοί στη συγκυβέρνηση με φόντο το σκάνδαλο παιδικής πορνογραφίας - Διακυβεύεται η εμπιστοσύνη, διαμηνύει η Merkel
Κλονίζεται η εμπιστοσύνη ανάμεσα σε Σοσιαλδημοκράτες και Χριστιανοδημοκράτες
Στη δίνη του σκανδάλου παιδικής πορνογραφίας βρίσκεται η κυβέρνηση της Καγκελαρίου Merkel, το οποίο οδήγησε στην παραίτηση του υπουργού Γεωργίας, Hans-Peter Friedrich.
H γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, δήλωσε σήμερα ότι είναι βέβαιη πως το κοινοβούλιο θα ξεκαθαρίσει τα εκκρεμή ερωτήματα σχετικά με την η υπόθεση του βουλευτή των Σοσιαλδημοκρατών Sebastian Edathy.
«Υπάρχουν ανοικτά ερωτήματα και υποθέτω ότι αυτά θα ξεκαθαριστούν στο κοινοβούλιο, ώστε να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη», δήλωσε η Merkel.
«Αυτό που επίσης διακυβεύεται είναι η εμπιστοσύνη στον συνασπισμό», πρόσθεσε η ίδια, επισημαίνοντας ότι θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των δύο κομμάτων της κυβέρνησης συνασπισμού, τον Χορστ Ζεεχόφερ, αρχηγό της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU), αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Μέρκελ, και τον αρχηγό των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Ο υπουργός Γεωργίας και μέλος της CSU, Hans-Peter Friedrich , παραιτήθηκε την Παρασκευή έπειτα από αποκαλύψεις ότι ως υπουργός Εσωτερικών στην προηγούμενη κυβέρνηση της Μέρκελ είχε διοχετεύσει εμπιστευτικές πληροφορίες για μια έρευνα για παιδική πορνογραφία που αφορούσε τον βουλευτή του SPD Σεμπάστιαν Εντάτι.
Ο Hans-Peter Friedrich - ο οποίος αντικαταστάθηκε ως υπουργός Γεωργίας από ένα άλλο μέλος της CSU, τον Κρίστιαν Σμιτ- είχε διοχετεύσει την πληροφορία στον αρχηγό του SPD Γκάμπριελ τον Οκτώβριο, ενώ η Merkel βρισκόταν στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης μιας συμφωνίας για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού με το κεντροαριστερό κόμμα του Γκάμπριελ.
Ο Friedrich υποστηρίζει πως πρόθεσή του ήταν να εξασφαλίσει ότι ο Edathy ι δεν θα αναλάμβανε κεντρικό ρόλο στη νέα κυβέρνηση της Merkel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης