Τελευταία Νέα
Διεθνή

Iταλία - Το Σάββατο παρουσιάζει τη σύνθεση της κυβέρνησής του ο M. Renci

Iταλία - Το Σάββατο παρουσιάζει τη σύνθεση της κυβέρνησής του ο M. Renci
Δεν θα τον στηρίξουν Grillo και Berlusconi
Έως τη Δευτέρα θα έχει σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας, σύμφωνα με τον Μateo Renci μετά την ολοκλήρωση των διερευνητικών επαφών που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς.
O εντολοδόχος πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το Σάββατο στον Ιταλό πρόεδρο Giorgio Napolitano τη σύνθεση της κυβέρνησής του και θα αποδεχτεί και τυπικά τον διορισμό του στην πρωθυπουργία της Ιταλίας.
Ο Renci θα μεταβεί απόψε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον πληροφορήσει για το αποτέλεσμα των επαφών του με τα κόμματα, ενώ θα αφιερώσει την Πέμπτη στην κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος.
Μετά τις διαβουλεύσεις που είχε με ηγέτες δέκα κομμάτων, ο Renci δήλωσε ότι πρόκειται να «παρουσιαστεί ενώπιον του Κοινοβουλίου από την ερχόμενη Δευτέρα» ώστε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τα δύο σώματά του, τη Βουλή και τη Γερουσία.
Νωρίτερα ο Renci συναντήθηκε για μόλις μερικά λεπτά με τον Beppe Grillo, ιδρυτή του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S), αλλά και με τον Silvio Berlusconi Και οι δύο πολιτικοί κατέστησαν σαφές πως δεν πρόκειται να στηρίξουν τη νέα κυβέρνηση.
«Δεν ήρθα να ακούσω τα προγράμματά σου. Είσαι ένας νέος-γέρος, εκπροσωπείς τις τράπεζες και τα ισχυρά κέντρα εξουσίας» είπε επιθετικά ο Grillo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης