Τελευταία Νέα
Διεθνή

Iσχυρές πιέσεις στη Wall ελέω Fed - Τέλος στο 8ήμερο ανoδικό σερί για το Nasdaq

tags :
Iσχυρές πιέσεις στη Wall ελέω Fed - Τέλος στο 8ήμερο ανoδικό σερί για το Nasdaq
Στο -0,56% ο Dow
Με σημαντικές απώλειες κινήθηκε σήμερα, Τετάρτη, η Wall Street, στον απόηχο της δημοσιοποίησης των πρακτικών της προηγούμενης συνεδρίασης της Fed. Τέλος στο 8ήμερο ανοδικό σερί για τον Nasdaq.
Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow υποχώρησε στο -0,56% και τις 16.041 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq στο -0,82% και τις 4.238 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε απώλειες στο -0,65% και τις 1.829 μονάδες.
Τέλος, το ADR της ΕΤΕ υποχώρησε στο -1,72% και τα 4,87 δολάρια.
Νωρίτερα, διχογνωμία απόψεων μεταξύ των μελών του Δ.Σ. της Fed καταδεικνύουν τα πρακτικά της συνεδρίασης της νομισματικής επιτροπής της Fed, τα οποία σήμερα δόθηκαν στην δημοσιότητα
Ειδικότερα, αρκετοί τραπεζίτες τάσσονται υπέρ μίας σχετικά πρόωρης αύξησης των επιτοκίων της Fed. Παράλληλα, άλλη μία ομάδα τραπεζιτών αντιτίθεται στο ρυθμό μείωσης του προγράμματος ομολόγων, καθώς όπως υποστηρίζει, η οικονομία είναι αρκετά αδύναμη, προκειμένου να «αντέξει» το βάρος της απόσυρσης της παρεχόμενης ρευστότητας.
Παρά τις διαφορές ωστόσο, τα μέλη του Δ.Σ. της Fed ομονόησαν ως προς την συνέχιση του tapering για τον Φεβρουάριο και ως προς την διατήρηση της υπάρχουσας νομισματικής πολιτικής.
Βέβαια, τα σημεία όπου εγείρουν διαφωνίες αναμένεται να συζητηθούν εκ νέου μετά τη συνεδρίαση του Μαρτίου, όταν και η Janet Yellen θα έχει αντικαταστήσει τον Ben Bernanke.
Παράλληλα, ως προς τις αναδυόμενες αγορές, η Fed ομονοεί πως  οι αναταράξεις στις αναδυόμενες αγορές δεν είναι ικανές να επηρεάσουν την αμερικανική οικονομία
Επίσης, τη συνέχιση του tapering λόγω των θετικών οικονομικών προοπτικών, προανήγγειλε ο James Bullard, μέλος του Δ.Σ.
«Ο ρυθμός επιβράδυνσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων εδράζεται στα θετικά οικονομικά στοιχεία» επισήμανε χαρακτηριστικά, ο Αμερικανός τραπεζίτης.
«Για να ανακοπεί ο ρυθμός επιβράδυνσης του προγράμματος απαιτείται μία επιδείνωση του οικονομικού κλίματος» πρόσθεσε.
Όσον αφορά τον πληθωρισμό, υποστήριξε πως οι αποπληθωριστικές πιέσεις ενδέχεται να ωθήσουν την Fed σε δράση.
Τέλος, εκτίμησε πως το αμερικανικό ΑΕΠ θα επεκταθεί το 2014 κατά 3% ή και περισσότερο.  
Ακόμη, ανοδικά κατά 0,2% κινήθηκε ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, καθώς η κυβέρνηση εισήγαγε ένα νέο τρόπο υπολογισμού του πληθωρισμού χονδρικών πωλήσεων.
Εξαιρώντας ορισμένες κατηγορίες με ευμετάβλητες τιμές, κυρίως τροφίμων και ενέργειας, ο δείκτης σημείωσε άνοδο 0,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης