Τελευταία Νέα
Διεθνή

Roubini: Σε 3ο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης θα «πάει» η Ιαπωνία

Roubini: Σε 3ο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης θα «πάει» η Ιαπωνία
Σε περαιτέρω αγορές κυβερνητικού χρέους, στον απόηχο του καταστροφικού σεισμού που έπληξε τη χώρα, πρόκειται να προβεί η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας, με σκοπό να ενισχύσει τη χρηματοπιστωτική κατάσταση της χώρας, όπως βλέπει ο γνωστός οικονομολόγος, Nouriel Roubini.
«Αυστηρή οικονομία περιμένει τη Bank of Japan, με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την αγορά κρατικών ομολόγων, στον απόηχο των υπέρογκων εξόδων που προέκυψαν από το σεισμό και το τσουνάμι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Roubini. «Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αποφύγει η 3η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου την ύφεση».
«Ο 3ος γύρος ποσοτικής χαλάρωσης είναι προ των πυλών για την Ιαπωνία και θα ξεπεράσει το ποσό που αποκαλύφθηκε αυτή την εβδομάδα», συμπλήρωσε ο ίδιος, εκφράζοντας το φόβο ότι το χρέος της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου είναι πιθανό να επεκταθεί.
Επισημαίνεται πως περί στα 235 δις δολάρια πρόκειται να στοιχήσουν στην ιαπωνική οικονομία ο σεισμός (8,9 βαθμών ρίχτερ) και το τσουνάμι, και συγκεκριμένα γύρω στο 4% της εθνικής παραγωγής, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης