Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρό πλήγμα στην αξιοπιστία του Bitcoin - Έκλεισε το ανταλλακτήριο Mt Gox μετά την κλοπή 365 εκατ. ευρώ από χάκερς - «Ψάχνει λύση» ο CEO

tags :
Ισχυρό πλήγμα στην αξιοπιστία του Bitcoin - Έκλεισε το ανταλλακτήριο Mt Gox μετά την κλοπή 365 εκατ. ευρώ από χάκερς  - «Ψάχνει λύση» ο CEO
«Βουτιά» 20% χθες στις τιμές του Bitcoin
Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα για το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin, καθώς χθες τέθηκε εκτός λειτουργίας η πλατφόρμα συναλλαγών, Mt.Gox.
Η αποκάλυψη περί κλοπής 744.408 Bitcoins, ύψους 365 εκατ. ευρώ δολαρίων τα τελευταία χρόνια, έδωσε τη χαριστική βολή στην ιαπωνική πλατφόρμα συναλλαγών.
Ο CEO του Mt.Gox ανακοίνωσε σήμερα ότι παραμένει στην Ιαπωνία και αναζητά λύση στα προβλήματα της εταιρείας.
Χθες, η τιμή του Bitcoin, κατέγραψε «βουτιά» πάνω από 20%.
Η ιστοσελίδα της ιαπωνικής εταιρίας Mt Gox «έπεσε» την Τρίτη το πρωί εμφανίζοντας μια κενή σελίδα με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις και να φουντώσουν οι φήμες για πιθανή χρεοκοπία.
Τη Δευτέρα, η πλατφόρμα συναλλαγών bitcoin είχε διαγράψει όλα τα tweets από το λογαριασμό στο Twitter, ενώ την Κυριακή ο CEO Mark Karpeles υπέβαλε την παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο του Bitcoin Foundation.
Σημειώνεται πως, οι πελάτες του Mt Gox από τις αρχές Φεβρουαρίου δεν έχουν τη δυνατότητα να αποσύρουν τα bitcoins τους και να τα μετατρέψουν σε αμερικανικά δολάρια καθώς η δυνατότητα αυτή είχε ανασταλεί εξαιτίας ενός «ελαττώματος» στη διαδικασία που χρησιμοποιούταν για την ταυτοποίηση των συναλλαγών στο κεντρικό ψηφιακό σύστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης