Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία - Τρίζει η καρέκλα του Ερντογάν - Στο φως νέα ηχογραφημένη συνομιλία με τον γιο του για μίζες

Τουρκία - Τρίζει η καρέκλα του Ερντογάν - Στο φως νέα ηχογραφημένη συνομιλία με τον γιο του για μίζες
Ο τούρκος πρωθυπουργός προτρέπει τον γιο του να μην δεχθεί ποσό που του προσφέρθηκε από τούρκο επιχειρηματία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορούν να διεκδικήσουν περισσότερα
Νέα ηχογραφημένη συνομιλία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας «καίει» τον τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν, καθώς φέρεται να συμβουλεύει τον γιο του, Μπιλάλ, να μην λάβει μίζα από τούρκο επιχειρηματία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορούν να διεκδικήσουν περισσότερα χρήματα.
Στη συνομιλία, η οποία δημοσιεύτηκε στο YouTube από ανώνυμο χρήστη, ο φερόμενος ως Ερντογάν φέρεται να λέε «μην τα πάρεις. Αυτό που μας υποσχέθηκε, πρέπει να το φέρει. Εάν δεν το φέρει, δεν χρειάζεται», προσθέτοντας ότι «οι άλλοι φέρνουν. Γιατί αυτός δεν μπορεί να φέρει; Τι νομίζουν δουλειά; Μην ανησυχείς όμως, θα έρθουν στην αγκαλιά μας».
Το Reuters σε δημοσίευμά του αναφέρει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει την αυθεντικότητα αυτής της ηχογράφησης, όπως και προηγούμενων που αναρτήθηκαν τη Δευτέρα και φέρουν τον τούρκο πρωθυπουργό να συμβουλεύει τον γιο του να κρύψουν τεράστια χρηματικά ποσά σε μετρητά.
Από την πλευρά του το πρωθυπουργικό γραφείο εξέδωσε τη Δευτέρα ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας την πρώτη ηχογραφημένη συνομιλία προϊόν ενός επαίσχυντου μοντάζ. Η αντίδραση του ίδιου του πρωθυπουργού ήταν οργισμένη, κάνοντας λόγο για ανήθικο μοντάζ, ενώ έστρεψε τα πυρά του προς την αντιπολίτευση
Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση για τη δεύτερη ηχογράφηση, όμως εκτιμάται ότι θα κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με την προηγούμενη.
Εν τω μεταξύ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας ζήτησε την παραίτηση του Ερντογάν, τονίζοντας ότι η κυβέρνησή του έχει χάσει πλέον τη νομιμότητά της.
Επίσης, ηγέτης άλλου αντιπολιτευτικού κόμματος κάλεσε τη Δικαιοσύνη να παρέμβει, ζητώντας τη διενέργεια έρευνας εναντίον του Ερντογάν για διαφθορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης