Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποστροφή ρίσκου στις αγορές καθώς τύμπανα πολέμου ηχούν στην Κριμαία - Ισχυρές πιέσεις στην Ευρώπη, ανησυχία για τις αναδυόμενες

tags :
Αποστροφή ρίσκου στις αγορές καθώς τύμπανα πολέμου ηχούν στην Κριμαία - Ισχυρές πιέσεις στην  Ευρώπη, ανησυχία για τις αναδυόμενες
Καταλυτικές οι εξελίξεις στην Ουκρανία
Προς αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων σπεύδουν οι επενδυτές στις αγορές, κυρίως της Ευρώπης, καθώς τα τύμπανα του πολέμου ηχούν στην Κριμαία, με τη Ρωσία να βρίσκεται σε στρατιωτική ετοιμότητα, γεγονός που προκαλεί αποστροφή ρίσκου.
Οι ευρωπαϊκές αγορές δέχονται πιέσεις, καθώς οι επενδυτές προτιμούν ασφαλέστερα καταφύγια, όπως τα κρατικά ομόλογα και το δολάριο.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρούσε -0,80% στις 6.745 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωνε πτώση -1,22% στις 9.544 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραφε απώλειες -0,70% στις 4.366 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρούσε -0,9% στις 334,80 μονάδες, οδεύοντας στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας εβδομάδας.
Σύμφωνα με το CNBC, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου υποχωρούσε στο 1,582% έναντι 1,688%.
Το αμερικανικό δολάριο, πλησιάζει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων, έναντι ενός «καλαθιού» νομισμάτων, γεγονός που ασκεί πιέσεις στα βασικά εμπορεύματα, όπως το πετρέλαιο.
Καταλύτης των πιέσεων στις αγορές, αποτελούν οι δραματικές εξελίξεις στην Κριμαία.
Ο Brendan Brown, επικεφαλής ερευνών στην Mitsubishi UFJ Securities, έκανε λόγο για αποστροφή ρίσκου από τους επενδυτές, με φόντο την κρίση στην Ουκρανία, η οποία απειλεί με μετάδοση τις αναδυόμενες αγορές και ειδικότερα τη Ρωσία.
Το ρωσικό ρούβλι υποχώρησε σήμερα στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε ετών, ενώ ο δείκτης MICEX 10 στο Χρηματιστήριο της Μόσχας, υποχωρούσε στο -1%.
Στην Ουκρανία, ο χρηματιστηριακός δείκτης UX, υποχωρούσε -1,5% στις 1.103,81 μονάδες

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης