Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διακόπτει το ράλι του +4% ο Nikkei - Μέχρι και 25 τρισ. γιεν το κόστος της καταστροφής

Διακόπτει το ράλι του +4% ο Nikkei - Μέχρι και 25 τρισ. γιεν το κόστος της καταστροφής
Απώλειες κατέγραψαν οι ασιατικές μετοχές στην συνεδρίαση της Τετάρτης, εν μέσω των επιθέσεων των δυτικών δυνάμεων στη Λιβύη που αυξάνουν την τιμή του πετρελαίου, ενώ παραμένει και η ανησυχία για την εξέλιξη στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei 255 έκλεισε με απώλειες 1,7% στις 9.449,47 μονάδες, ενώ ο ιαπωνικός Topix τερμάτισε στο -0,8% και τις 861,10 μονάδες. Οι ιαπωνικές μετοχές διέκοψαν το ράλι του +4,36% στην συνεδρίαση της Τρίτης, αφού οι επενδυτές παρέμειναν διστακτικοί και οδηγηθήκαν σε ρευστοποιήσεις.
Οι επενδυτές αναμένουν, επίσης, και τον αντίκτυπος του σεισμού στη βιομηχανική παραγωγή. Η Sony διέκοψε την παραγωγή σε ακόμα  πέντε εγκαταστάσεις της και η Toyota Motor έχει καθυστερήσει να ξεκινήσει τις συνελεύσεις της εταιρείας. Οι μετοχές της Sony και της Toyota κατέγραψαν απώλειες 0,3% και 1,4% αντίστοιχα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της κυβέρνησης οι ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου στη χώρα αναμένεται να ανέλθουν στα 25 τρισ. γιεν (309 δισ. δολάρια). Τα στοιχεία αυτά είναι τα πρώτα που αφορούν στο μέγεθος της ανασυγκρότησης που πρέπει να προωθήσει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Naoto Kan μετά από το σεισμό.
Η καταστροφή θα επηρεάσει κατά 2,75 τρισ. γιεν το ιαπωνικό ΑΕΠ, μέγεθος που ισούται με το 0,5% της οικονομίας, η οποία φτάνει τα 530 τρισ. γιεν. Στις εκτιμήσεις αυτές περιλαμβάνει και η μείωση της παραγωγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης