Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορτογαλία: Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία για τα νέα μέτρα λιτότητας

Πορτογαλία: Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία για τα νέα μέτρα λιτότητας
Κρίσιμη είναι η σημερινή ψηφοφορία για το μέλλον της Πορτογαλίας, καθώς το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών δήλωσαν πως δεν θα στηρίξουν τα νέα μέτρα λιτότητας που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση του Ζοσέ Σόκρατες στα δημοσιονομικά της χώρας.
Τα νέα μέτρα λιτότητας που παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα στο κοινοβούλιο της Πορτογαλίας, όξυναν την αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για πως θα μπορέσει η χώρα να αποφύγει την χρεοκοπία. Ο πρωθυπουργός Ζοσέ Σόκρατες, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα μέτρα αυτά δεν θα οδηγήσουν στον μηχανισμό διάσωσης της Ευρώπης, ενώ απείλησε θα παραιτηθεί από το αξίωμά του αν τα η πρότασή του καταψηφιστεί στη Βουλή σήμερα.
Τα μάτια είναι στραμμένα στην Πορτογαλία, καθώς σήμερα, θα αποδειχτεί εάν το σενάριο που συζητείται από τον Νοέμβριο για είσοδο της χώρας στον μηχανισμό στήριξης. Δεν θα προκαλέσει πάντως καμία έκπληξη αυτή η εξέλιξη στον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς Manoj Ladwa, της ETX Capital δήλωσε πως, «Ήταν μόνο ζήτημα χρόνου για να συμβεί αυτό. Το θέμα του χρέους της Πορτογαλίας είχε αποσιωπηθεί μέχρι που ξέσπασε».
Παράλληλα, αξιωματούχος της ΕΕ είπε λίγο πριν την συνεδρίαση του Eurogroup ότι, «Ο Σόκρατες έπαιξε το τελευταίο του δραματικό χαρτί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης