Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα σεισμική δόνηση στη Φουκουσίμα - Εντείνονται οι ανησυχίες για την ραδιενέργεια

Νέα σεισμική δόνηση στη Φουκουσίμα - Εντείνονται οι ανησυχίες για την ραδιενέργεια
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, μέχρι στιγμής όμως δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές.
Στο μεταξύ, εντείνεται η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία, καθώς οι εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να ψύξουν τους αντιδραστήρες. Επιβεβαιώθηκαν πριν από λίγο οι μαρτυρίες, που έκανα λόγο, για μαύρο καπνό στο κτίριο που στεγάζει τον αντιδραστήρα 3, γεγονός που κατέστησε αναγκαία την απομάκρυνση του προσωπικού, όπως ανακοίνωσε η εταιρία Tepco, διαχειρίστρια του σταθμού. Σύμφωνα με την Tepco, τα επίπεδα ραδιενέργειας στη Φουκουσίμα μετά και την νέα επιδείνωση βρίσκονται στα 283,7 microsieverts.
Η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς, αυξάνονται και τα κρούσματα ραδιενέργειας σε τρόφιμα και νερό. Νωρίς το πρωί, μάλιστα, ξεπέρασαν τα επιτρεπτά για τα βρέφη όρια, τα επίπεδα ραδιενέργειας που ανιχνεύτηκαν στο νερό της βρύσης στο Τόκιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρμοδίων αρχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης