Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανική παρέμβαση για τις εξελίξεις στην Ουκρανία - Eπικίνδυνη η κατάσταση - Μήνυμα στη Ρωσία να πάψει να πυροδοτεί το κλίμα

Γερμανική παρέμβαση για τις εξελίξεις στην Ουκρανία - Eπικίνδυνη η κατάσταση - Μήνυμα στη Ρωσία να πάψει να πυροδοτεί το κλίμα
Είναι απαραίτητο όλοι όσοι ευθύνονται για τις εξελίξεις να σταματήσουν να προκαλούν
Εξαιρετικά επικίνδυνη χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ουκρανία ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας F. Steinmeier, στέλνοντας παράλληλα αυστηρό μήνυμα προς τη Ρωσία να πάψει να πυροδοτεί το ήδη τεταμένο κλίμα.
Όπως τόνισε ο Γερμανός αξιωματούχος, η κατάσταση στην Ουκρανία είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη», ενώ ταυτόχρονα κάλεσε τη Ρωσία να πάψει να παραβιάζει την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας και την εδαφική της ακεραιότητα.
«Είναι επειγόντως απαραίτητο όλοι εκείνοι που ευθύνονται να παύσουν να προχωρούν σε περαιτέρω ενέργειες που μπορούν να γίνουν αντιληπτές μόνο ως μία πρόκληση» διεμήνυσε.
«Οτιδήποτε άλλο θα οδηγούσε σε μία κλιμάκωση με αβέβαιες, πιθανόν δραματικές επιπτώσεις», πρόσθεσε.
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε επίσης ότι η Ρωσία δεν έχει δικαίωμα να αναπτύσσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στο ουκρανικό κυρίαρχο έδαφος πέρα των ορίων που ορίζει η συνθήκη του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης