Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλιμακώνουν τις πιέσεις προς τη Ρωσία οι ΗΠΑ - Δεν μπορεί να υπάρξει οικονομικός αποκλεισμός της Ρωσίας υποστηρίζει η Μόσχα

Κλιμακώνουν τις πιέσεις προς τη Ρωσία οι ΗΠΑ - Δεν μπορεί να υπάρξει οικονομικός αποκλεισμός της Ρωσίας υποστηρίζει η Μόσχα
Δεν μπορεί στον 21ο αιώνα να συμπεριφέρεται μια χώρα  σαν να είσαι στον 19ο και να εισβάλλει σε μια άλλη χώρα με αυτόν τον τρόπο υποστηρίζουν οι ΗΠΑ
(upd) "Είναι αδύνατον να υπάρξει οικονομικός αποκλεισμός της Ρωσίας " ήταν η απάντηση της Ρωσίας στις απειλές περί εμπάργκο των ΗΠΑ. 
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στα περί οικονομικού αποκλεισμού της Ρωσίας και o πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Δούμας (άνω Βουλή) της Ρωσίας Alexey Pushkov απάντησε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να αποκλειστεί Οικονομικά.

Ο ίδιος έκανε λόγο για "καταδικασμένες προσπάθειες της Δύσης", σχολιάζοντας ότι πέραν των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ υπάρχουν και άλλες χώρες, οι οποίες δεν έχουν πάρει ανοιχτά θέση σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία.
"Δεν έχουν γίνει γνωστές oι θέσεις μεγάλης μερίδας χωρών, εκ των οποίων και σημαντικές χώρες, όπως η Κίνα, η Ινδία και άλλες σχετικά με τις αποφάσεις που πήρε η Ρωσία” σημείωσε ο Pushkov.
Nωρίτερα, νέα, αυστηρά τελεσίγραφα κατά της Ρωσίας, με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία απέστειλε προς τη Μόσχα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, J. Kerry, κλιμακώνοντας τις πιέσεις.

Κατά τις πληροφορίες, ο Kerry καταδίκασε τη Ρωσία για την "απίστευτη επιθετικότητά της" απέναντι στην Ουκρανία, απειλώντας τη Μόσχα για "πολύ σοβαρές συνέπειες", όχι μόνο από τις ΗΠΑ, αλλά και από άλλα κράτη. Συνέπειες που όπως τόνισε θα περιλαμβάνουν και την οικονομική απομόνωση της Ρωσίας.
"Δεν μπορείς στον 21ο αιώνα να συμπεριφέρεσαι σαν να είσαι στον 19ο και να εισβάλλεις σε μια χώρα με αυτόν τον τρόπο", δήλωσε o Kerry στο τηλεοπτικό κανάλι CBS.
Ωστόσο πρόσθεσε ότι η Ρωσία εξακολουθεί να έχει το περιθώριο για να λάβει τις σωστές αποφάσεις που θα αποκλιμακώσουν την κρίση στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης