Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία στο επίκεντρο των συνομιλιών του ρώσου ΥΠΕΞ με τον γ.γ. του ΟΗΕ στη Γενεύη

Η Ουκρανία στο επίκεντρο των συνομιλιών του ρώσου ΥΠΕΞ με τον γ.γ. του ΟΗΕ στη Γενεύη
Θα συμμετέχουν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Η κρίση στην Ουκρανία, αλλά και η στάση της Ρωσίας αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών του ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκεί Λαβρόφ, με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι δύο άνδρες θα έχουν «γεύμα εργασίας» στα γραφεία της ρωσικής αποστολής, σύμφωνα με την Κορίν Μομαλ-Βανιάν, εκπρόσωπο του ΟΗΕ στη Γενεύη.
Αν και η εκπρόσωπος του ΟΗΕ δεν διευκρίνισε ποια θέματα θα συζητηθούν μεταξύ των δύο ανδρών, ωστόσο η Ουκρανία αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών.
Σημειώνεται ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ τηλεφώνησε το Σάββατο στον ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, από τον οποίο ζήτησε «επειγόντως να αρχίσει έναν απευθείας διάλογο με τις αρχές του Κιέβου».
Σύμφωνα με αναλυτές, η ουκρανική κρίση συνιστά τη σοβαρότερη απειλή μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.
Σημειώνεται ότι οι χώρες της Δύσης, με πρώτη την G7, εντείνουν τις πιέσεις στη Ρωσία, την οποία κατηγορεί η Ουκρανία ότι επέλεξε τον πόλεμο, για εξεύρεση λύσης σε μια από τις σοβαρότερες συγκρούσεις με τη Μόσχα μετά την πτώση του Βερολίνου.
Εν τω μεταξύ, σήμερα οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών συναντώνται στις Βρυξέλλες στη δεύτερη έκτακτη συνεδρίαση για την Ουκρανία μέσα σε δέκα ημέρες, καθώς η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σοβαρά με την ανάπτυξη ρωστικών στρατευμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Κριμαίας.
Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας θα συναντηθεί και με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία Λαχντάρ Μπραχίμι, στο περιθώριο της συνεδρίασης αυτής. Δεν είναι γνωστές περισσότερες πληροφορίες μετά την έναρξη του τελευταίου γύρου συνομιλιών για τη Συρία, αλλά ο Μπραχίμι προσπαθεί να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των βασικών διαπραγματευτικών πλευρών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης