Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin (πρόεδρος Ρωσίας) - Έσχατη λύση η αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία – Αντισυνταγματικό πραξικόπημα στο Κίεβο

tags :
Putin (πρόεδρος Ρωσίας) - Έσχατη λύση η αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία – Αντισυνταγματικό πραξικόπημα στο Κίεβο
Τα μηνύματα Putin προς τη Δύση - Τί είπε για ΗΠΑ, Κριμαία, Gazprom
Ανοιχτό άφησε ο Vladimir Putin το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας, προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη, ωστόσο είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο δεν μπορεί να αποκλειστεί μελλοντικά.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Putin, έκανε λόγο για αντισυνταγματικό πραξικόπημα στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα.
Η Ουκρανία βρίσκεται στο χάος, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, σημειώνοντας ότι ο Yanukovich δεν είχε καμία πιθανότητα να επανεκλεγεί στην προεδρία της χώρας.
Στις 21 Φεβρουαρίου ο Yanukovich αποδέχθηκε ότι του ζήτησε η αντιπολίτευση, σημείωσε ο Putin και πρόσθεσε ότι παρέδωσε αποτελεσματικά την εξουσία.
Ο Putin εξέφρασε την κατανόησή του απέναντι στον λαό της Ουκρανίας που απαιτούσε ριζοσπαστικές αλλαγές.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ρωσίας, χαρακτήρισε δεδομένη την οικονομική συνδρομή προς την Κριμαία.
Την ίδια ώρα, ο Ρώσος πρόεδρος διεμήνυσε ότι η Μόσχα έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο μέσο για να υπερασπιστεί τους κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας.
«Οι νεοναζί και οι αντισημίτες κυριαρχούν στο Κίεβο. Αυτό προκαλεί ανησυχία στο λαό της Ουκρανίας στα ανατολικά», τόνισε ο Putin.
Παράλληλα, χαρακτήρισε εν μέρει νόμιμο το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας και παράνομο τον πρόεδρο Turchynov.
Όσον αφορά τις απειλές από τις ΗΠΑ για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων προς τη Ρωσία, ο Putin προειδοποίησε ότι μια τέτοια απόφαση θα προκαλούσε αμοιβαία ζημιά.
«Οι αγορές αντέδρασαν έντονα και νευρικά στις εξελίξεις στην Ουκρανία λόγω της πολιτικής των ΗΠΑ», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
Όσον αφορά την Κριμαία, o Putin ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει την προσάρτηση της.
«Το μέλλον της Κριμαίας θα το αποφασίσουν οι κάτοικοι της», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Οι ένοπλες δυνάμεις που πήραν την εξουσία στην Κριμαία είναι "τοπικές δυνάμεις αυτοάμυνας», υποστήριξε ο Vladimir Putin.
Απαντώντας σε ΗΠΑ και Καναδά, χώρες οι οποίες έχουν σαμποτάρει τη Σύνοδο των G8 στη Μόσχα, ο Putin απάντησε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τη Σύνοδο της G8.
«Δεν χρειάζεται να έρθουν οι ηγέτες της Δύσης εάν δεν θέλουν», ανέφερε κυνικά.
Όσον αφορά τη Gazprom, ο Putin τόνισε ότι εάν η Ουκρανία δεν πληρώσει τα συμβόλαια του Φεβρουαρίου, το χρέος της προς το ρωσικό ενεργειακό κολοσσό, θα φτάσουν τα 2 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης