Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ - SOS για τον αποπληθωρισμό στην Ευρωζώνη - Ζητά νέα μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ και τρίτο πρόγραμμα χορήγησης δανείων (LTRO)

tags :
ΔΝΤ - SOS για τον αποπληθωρισμό στην Ευρωζώνη - Ζητά νέα μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ και τρίτο πρόγραμμα χορήγησης δανείων (LTRO)
Κλιμακώνει τις πιέσεις στην ΕΚΤ το Ταμείο
Σήμα κινδύνου για την κλιμάκωση των αποπληθωριστικών πιέσεων που απειλούν την Ευρωζώνη κρούει εκ νέου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Σε νέα παρέμβασή του στα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα, το ΔΝΤ απευθύνεται ξεκάθαρα προς την ΕΚΤ, ζητώντας της να αναλάβει άμεσα πρόσθετη δράση.
Το ΔΝΤ ζητά νέα μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ καθώς και την παροχή ενός τρίτου κατά σειρά προγράμματος χορήγησης φθηνών τριετών δανείων προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες, το γνωστό LTRO.
Mόλις πριν από δύο 24ωρα, η ίδια η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος μιας παρατεταμένης περιόδου χαμηλού πληθωρισμού, μπορεί να καθυστερήσει την ήδη εύθραυστη ανάκαμψη στην Eυρωζώνη και κάλεσε την ΕΚΤ να «κυνηγήσει» μια πιο υποστηρικτική νομισματική πολιτική.
Στο πλαίσιο ομιλίας της στο Μπιλμπάο της Ισπανίας, τη Δευτέρα, η Lagarde ανέφερε επίσης ότι η δημοσιονομική στάση στην Ευρωζώνης, είναι σωστή σε μεγάλο βαθμό επί τους παρόντος, καθώς η περιοχή βγαίνει από την ύφεση.
Ωστόσο τόνισε ότι η ισχυροποίηση της τραπεζικής ενοποίησης θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης