Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρεκόρ 6ετίας οι αγορές μετοχών στο Τόκυο – Εισέρρευσαν 891 δις. γιεν σε μία εβδομάδα

Ρεκόρ 6ετίας οι αγορές μετοχών στο Τόκυο – Εισέρρευσαν 891 δις. γιεν σε μία εβδομάδα
Μπορεί ο βασικός δείκτης του ιαπωνικού χρηματιστηρίου, ο Nikkei, μετά το σεισμό της 11ης Μαρτίου να υποχώρησε μέσα σε δύο συνεδριάσεις κατά 10%, ωστόσο σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία ποτ είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας οι ξένοι επενδυτές «κυνήγησαν» τις ευκαιρίες που αναδείχθηκαν.
Πιο συγκεκριμένα, οι ξένοι επενδυτές αγόρασαν περίπου 891 δις. γιεν σε ιαπωνικές μετοχές την εβδομάδα που έληξε στις 18 Μαρτίου, καταγράφοντας το μεγαλύτερο ρεκόρ από τις αρχές του 2005.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, ένας από τους κυριότερους λόγους αυτής της τακτικής ήταν η αντίληψη ότι τις πρώτες μέρες του σεισμού υπήρξε υπεραντίδραση από τη μεριά τους, και θέλησαν στην πορεία να διορθώσουν αυτό το λάθος. Αυτό δεν μπορεί να ληφθεί σαν σήμα bullish για την ιαπωνική αγορά και το outlook της χώρας, αναφέρει ο Alex Au της Hong Kong of Richland Capital Management.
Οι επενδυτές εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία της πτώσης και έλαβαν κάποιες θέσεις αναφέρει ο Atsushi Saito, πρόεδρος του ιαπωνικού χρηματιστηρίου (Tokyo Stock Exchange), επισημαίνοντας ότι το δεύτερο τρίμηνο του έτους θα υπάρξουν ορισμένες μετοχές που θα υπεραποδώσουν, καθώς θα συμμετάσχουν στην ανοικοδόμηση της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης