Τελευταία Νέα
Διεθνή

Feld: Πορτογαλία και Ιρλανδία πρέπει να βελτιωθούν για να μην αναδιαρθρώσουν το χρέος τους

Feld: Πορτογαλία και Ιρλανδία πρέπει να βελτιωθούν για να μην αναδιαρθρώσουν το χρέος τους
Μετά την Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία είναι οι επόμενες επικίνδυνες προς χρεοκοπία χώρα, σύμφωνα με τον Lars Feld, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους συμβούλους της γερμανικής κυβέρνησης.
Ο Feld σε νέα συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel ανέφερε ότι μπορεί το ευρώ να έχει σωθεί, μετά και τις τελευταίες αποφάσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο οι ανησυχίες είναι μεγάλες για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και τις άλλες υπερχρεωμένες χώρες. Μάλιστα, ακόμη μία φορά δεν έχασε την ευκαιρία να επισημάνει πως οι χώρες αυτές πρέπει οπωσδήποτε να θέσουν υπό έλεγχο τους προϋπολογισμούς τους.
Ο Feld απάντησε και στις επικρίσεις για την άποψη του να αναδιαρθρώσει το χρέος της η Ελλάδα, αναφέροντας κατηγορηματικά ότι θα είναι η μόνη επιλογή που μπορεί να έχει η χώρα, μετά από ένα τέτοιο χρέος. Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία είναι δύο χώρες που ομοιάζουν πολύ. Ενώ έχουν μεγάλα ελλείμματα και χρέη έχουν καθυστερήσει να λάβουν τα μέτρα, την ώρα μάλιστα που και η πολιτική κατάσταση δε βοηθά προς αυτήν την κατεύθυνση. Θα πρέπει να επιταχύνουν τις διαδικασίες ώστε να μην αναγκαστούν να φτάσουν σε ριζικές λύσεις.
Επιπλέον, ο Fedl συμφώνησε σε ερώτηση του δημοσιογράφου του γερμανικού περιοδικού ότι θα πρέπει να συμμετάσχουν και οι ιδιώτες σε ενδεχόμενη αναδιάρθρωση χρέους μίας χώρας μέλους της ζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης