Τελευταία Νέα
Διεθνή

LCH.Clearnet: Μη αποδεκτά πλέον τα πορτογαλικά ομόλογα στην κατηγορία RepoClear

LCH.Clearnet: Μη αποδεκτά πλέον τα πορτογαλικά ομόλογα στην κατηγορία RepoClear
Δεν είναι πλέον αποδεκτά τα πορτογαλικά ομόλογα στην κατηγορία RepoClear μετά και την υποβάθμιση τους σε ΒΒΒ από τον S&P, σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού οίκου εκκαθάρισης LCH.Clearnet.
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μόλις ένα 24ωρο μετά την υποβάθμιση της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης, καθώς πλέον οι πολιτικές εξελίξεις «αφαίρεσαν» την αξιολόγηση του Α από τη χώρα. Η κατηγορία RepoClear εκκαθαρίζει συναλλαγές που έχουν να κάνουν με ομόλογα και συμφωνίες επαναγοράς.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το κόστος της ασφάλισης του κρατικού χρέους της Πορτογαλίας συνεχίζει την ανοδική του πορεία και σήμερα μετά τις διαδοχικές υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας από τις Standard and Poor΄s και Fitch Ratings, και την υποβάθμιση του outlook από τη Moody’s.  Το spread στα πενταετή ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) διευρύνθηκε κατά 15 μονάδες βάσης στις 542 μ.β. σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit.
Υπενθυμίζεται ότι η LCH.Clearnet είχε ανακοινώσει το Νοέμβριο ότι αυξάνει την εγγύηση που απαιτεί για τοποθετήσεις σε ιρλανδικά ομόλογα θέσεις στο 45% των τοποθετήσεων, παραπάνω από την στάνταρ εγγύηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης