Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fitch - Eπιβεβαιώνει την άριστη αξιολόγηση ΑΑΑ για την Ευρωπαϊκή Ένωση - Σταθερό το outlook - Iσχυρή η πολιτική στήριξη

tags :
Fitch - Eπιβεβαιώνει την άριστη αξιολόγηση ΑΑΑ για την Ευρωπαϊκή Ένωση - Σταθερό το outlook - Iσχυρή η πολιτική στήριξη
Ο κίνδυνος διάσπασης της Ευρωζώνης παραμένει χαμηλός
Aμετάβλητη στο ΑΑΑ ανακοίνωσε πως διατηρεί την άριστη αξιολόγηση για την Ευρωπαϊκή Ένωση ο αμερικανικός οίκος Fitch. Σταθερό το outlook.
Πιο συγκεκριμένα, ο οίκος επιβεβαίωσε στο ΑΑΑ τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της ΕΕ και στο F1 τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση.
Αμετάβλητη στο ΑΑΑ παρέμεινε και η αξιολόγηση του μη εξασφαλισμένου χρέους (senior unsecured bond ratings).
Όπως επισημαίνει η Fitch, η επιβεβαίωση των αξιολογήσεων της ΕΕ αντανακλά τη στήριξη που παράσχουν σε αυτήν τα κράτη μέλη της, μέσω της συνεισφοράς τους στον κοινοτικό προϋπολογισμό. Το γεγονός αυτό στηρίζει τις ικανότητες της ΕΕ να αποπληρώσει το χρέος της.
Όπως προσθέτει ο οίκος, στα θετικά στοιχεία για την ΕΕ θα πρέπει να συμπεριληφθεί και το ότι έχει περιορισμένες δανειακές υποχρεώσεις - εξυπηρετήσεις χρέους για τα επόμενα χρόνια.
Το συνολικό χρέος της ΕΕ έως τα τέλη του 2013 ανερχόταν στα 55,8 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, όπως προειδοποιεί η Fitch, το πιστωτικό ρίσκο της ΕΕ είναι σημαντικό, δεδομένου ότι έχει ρόλο δανειστή για τις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.
Κατά τον οίκο αξιολόγησης, η πολιτική στήριξη για την ΕΕ παραμένει ισχυρή.
Όπως επαναλαμβάνει ο οίκος, ο κίνδυνος διάσπασης της Ευρωζώνης παραμένει χαμηλός, επομένως δεν υπάρχει καμία άμεση απειλή για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης