Τελευταία Νέα
Διεθνή

Willem Bruiter (Citi): Ξεχάστε το διπλό πλήγμα – Η ανάπτυξη θα είναι ραγδαία

Willem Bruiter (Citi): Ξεχάστε το διπλό πλήγμα – Η ανάπτυξη θα είναι ραγδαία
Ο σεισμός και το τσουνάμι στην Ιαπωνία, καθώς και η ανοδική τιμή του πετρελαίου εν μέσω των αναταραχών στη Μέση Ανατολή, δεν θα αλλάξουν κατά πολύ τις προοπτικές ανάπτυξης για το 2011 και το 2012, σύμφωνα με τον Willem Buiter, τον επικεφαλής οικονομολόγο της Citigroup.
Σε έκθεση της Citigroup ο κ. Bruiter αναφέρει, «το συμπέρασμα μας είναι ότι τα δύο αυτά σοκ που κλόνισαν την παγκόσμια οικονομία, δεν αλλάζουν πολύ τις προοπτικές αύξησης για το 2011 και το 2012, και συνεχίζουμε να αναμένουμε ότι η ανάπτυξη θα παραμείνει ισχυρή σε παγκόσμιο επίπεδο».
Η Citi έχει προβεί σε περισσότερες αναβαθμίσεις χωρών από ότι σε υποβαθμίσεις τους τελευταίους μήνες, με τη Σαουδική Αραβία, τη Ρωσία, τη Βενεζουέλα και την Ελβετία να αναδεικνύονται από την Citigroup ως οι μεγάλοι νικητές.
Ο Willem Buiter αναμένει τις χώρες με τις μεγάλες εξαγωγές στις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες να ωφεληθούν από τις συναλλαγές του μαύρου χρυσού και διαβεβαιώνει για τις προοπτικές της Ιαπωνίας μετά το δεύτερο μισό του 2011.
«Στην Ιαπωνία η οικονομία είναι πιθανό να αποδυναμωθεί κατά το β’ τέταρτο του 2011, απεικονίζοντας κυρίως τη ζημία και τη διάσπαση της οικονομικής δραστηριότητας, όμως θα ανακάμψει κατά το γ’ τέταρτο του 2011 λόγω της ανοικοδομητικής δραστηριότητας στη χώρα», τονίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης