Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Renzi (ιταλός πρωθυπουργός) - Δεν είναι ο κακός μαθητής της Ευρώπης η Ιταλία

tags :
Μ. Renzi (ιταλός πρωθυπουργός) - Δεν είναι ο κακός μαθητής της Ευρώπης η Ιταλία
Στη συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο, A, Merkel, ο ιταλός πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει τη στρατηγική του για την οικονομική ανάκαμψη και τη μείωση της ανεργίας στη χώρα του
«Δεν είμαστε σκράπες. Η Ιταλία ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει, δεν είναι ο κακός μαθητής της Ευρώπης», επισήμανε ο ιταλός πρωθυπουργός, Matteo Renzi, σε δημοσιογράφους λίγες ώρες πριν συναντηθεί με τη γερμανίδα καγκελάριο, A. Merkel.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το απόγευμα σήμερα, στο Βερολίνο, ο ιταλός πρωθυπουργός αναμένεται να αναπτύξει στη γερμανίδα καγκελάριο τη στρατηγική του για την οικονομική ανάκαμψη και τη μείωση της ανεργίας στην Ιταλία, που θεωρεί ότι θα μπορούσε να βρει εφαρμογή σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Παράλληλα, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΜΕ, θα επαναλάβει στην καγκελάριο ότι η Ιταλία δεν αμφισβητεί το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης και ότι θα συνεχίσει στην οδό των μεταρρυθμίσεων, αλλά παράλληλα θα υπογραμμίσει ότι απαιτείται ελαστικότερη εφαρμογή κάποιων δεσμευτικών οικονομικών κριτηρίων, ώστε να στηριχθεί η οικονομική ανάκαμψη.
Επίσης, ο Μ. Renzi αναμένεται να εκθέσει τα σχέδια της κυβέρνησής του, ήτοι τις περικοπές δαπανών του δημοσίου (φέτος προβλέπεται να ανέλθουν σε 7 δισ. ευρώ) και να διαβεβαιώσει την καγκελάριο ότι η μείωση των φόρων για τους χαμηλόμισθους (έως και 1.000 ευρώ για όποιον κερδίζει μέχρι 25.000 το χρόνο μεικτά) δεν θέτει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας του.
Σύμφωνα με αναλυτές, παρά τους υψηλούς τόνους σε μέρος του γερμανικού Τύπου, με ορισμένες εφημερίδες να κάνουν λόγο για «απειλή κατά της οικονομικής πολιτικής του Βερολίνου», το αποτέλεσμα της συνάντησης των δύο πολιτικών θα είναι θετικό, με εκατέρωθεν δέσμευση για στενότερη μελλοντική συνεργασία των δυο χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης