Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στο… παρά πέντε για τους αμερικανικούς δείκτες

tags :
Απώλειες στο… παρά πέντε για τους αμερικανικούς δείκτες
Με οριακές απώλειες έκλεισαν, μετά από τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, οι αμερικανικοί δείκτες, στην πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας, διαγράφοντας τα ούτως ή άλλως περιορισμένα κέρδη που «συντηρούσαν» στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης.
Των απωλειών στη Wall ηγήθηκαν ο βιομηχανικός και τεχνολογικός κλάδος, συμπαρασύροντας ωστόσο στη συνέχεια και τον χρηματοοικονομικό κλάδο.
Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, παρατηρώντας στενά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Ιαπωνία.
Με απώλειες 0,19% στις 12.198 μονάδες έκλεισε ο Dow. Πτώση 0,28% κατέγραψε ο S&P 500 κλείνοντας στις 1.310 μονάδες. Στο -0,45% τερμάτισε ο Nasdaq στις 2.731 μονάδες.
Ποσό ύψους 35 δις. δολαρίων άντλησε σήμερα το αμερικανικό δημόσιο, μέσω δημοπρασίας ομολόγων διάρκειας δύο ετών. Στο 0,789% διαμορφώθηκε η απόδοση, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2010. Ο συντελεστής κάλυψης ανήλθε στο 3,16, έναντι 3,48 στις αντίστοιχες τέσσερις προηγούμενες εκδόσεις. Η συμμετοχή των ξένων διαμορφώθηκε στο 33%, έναντι ενός μέσου όρου της τάξης του 29,8% στις προηγούμενες δημοπρασίες. «Ήταν μια απογοητευτική δημοπρασία», σχολιάζει η RBS Securities.
Στο μεταξύ, η καταναλωτική δαπάνη στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον Φεβρουάριο κατά 0,7% και το προσωπικό εισόδημα κατά 0,3%, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στο φως της δημοσιότητας το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.
Η αύξηση του εισοδήματος ήταν αντίστοιχη με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ η αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης ελαφρώς ανώτερη των προσδοκιών, αφού οι αναλυτές έκαναν λόγο για αύξηση 0,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης