Τελευταία Νέα
Διεθνή

F.W. Steinmeier (γερμανός ΥΠΕΞ) - Αναγκαία η αποστολή παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία

F.W. Steinmeier (γερμανός ΥΠΕΞ) - Αναγκαία η αποστολή παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία
Χρειαζόμαστε μια αποστολή παρατηρητών τώρα και στις συνομιλίες μου σήμερα είπα ότι η συμφωνία για τη σχετική εντολή πρέπει να γίνει ενός των προσεχών 24 ωρών, σημείωσε ο γερμανός υπουργός
Την αναγκαιότητα αποστολής παρατηρητών στην Ουκρανία από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) τόνισε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Frank-Walter Steinmeier, στον ρώσο ομόλογό του S. Lavrov.
Όπως επισήμανε ο γερμανός ΥΠΕΞ σε δημοσιογράφους, μίλησε με τον κ. Λαβρόφ και τον πρόεδρο του ΟΑΣΕ και ότι ξεπέρασαν τις διαφωνίες ως προς τον αριθμό των παρατηρητών που πρέπει να αποσταλούν, αλλά μένει να συμφωνήσουν για τις περιοχές όπου αυτοί θα αναπτυχθούν.
«Χρειαζόμαστε μια αποστολή παρατηρητών τώρα και στις συνομιλίες μου σήμερα είπα ότι η συμφωνία για τη σχετική εντολή πρέπει να γίνει ενός των προσεχών 24 ωρών», σημείωσε.
Εν τω μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τις δυτικές χώρες ότι παραβίασαν τη δέσμευση για τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και της πολιτικής ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, που προβλέπεται από τη συμφωνία του 1994, πυροδοτώντας ένα πραξικόπημα που ανέτρεψε τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, οι ενέργειες των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιβαίνουν στις εγγυήσεις που δόθηκαν από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και τη Βρετανία με αντάλλαγμα τη δέσμευση της Ουκρανίας να παραδώσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης