Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Κλείνουν την πρεσβεία της Συρίας στην Ουάσιγκτον - Απογοητευτική ενέργεια κατά τη Ρωσία

ΗΠΑ - Κλείνουν την πρεσβεία της Συρίας στην Ουάσιγκτον - Απογοητευτική ενέργεια κατά τη Ρωσία
H απόφαση αυτή συνδέεται με τις θηριωδίες που έχει διαπράξει το καθεστώς του Bashar al-Assa εναντίον του συριακού λαού, σημείωσε ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία
Το κλείσιμο της πρεσβείας της Συρίας στην Ουάσιγκτον ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, καλώντας τους διπλωμάτες της στην πρεσβεία, αλλά και στα προξενεία σε άλλες πολιτείες να επιστρέψουν στη Δαμασκό.
Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία, Daniel Rubinstein, σημείωσε ότι η απόφαση αυτή συνδέεται με τις θηριωδίες που έχει διαπράξει το καθεστώς του Bashar al-Assa εναντίον του συριακού λαού.
Παράλληλα, επισήμανε ότι «αυτή την εβδομάδα κλείνουν τρία χρόνια από τότε που ξεκίνησε η συριακή επανάσταση» και πρόσθεσε ότι «αυτά τα τρία χρόνια ο Bashar al-Assad έχει αρνηθεί να λάβει σοβαρά υπόψη του το κάλεσμα του συριακού λαού να παραιτηθεί».
Πρόσθεσε ακόμη ότι είναι απαράδεκτο άτομα αυτού του καθεστώτος να πραγματοποιούν διπλωματικές ή προξενικές εργασίες στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση των ΗΠΑ να αναστείλουν τη λειτουργία της πρεσβείας της Συρίας στην Ουάσιγκτον και συριακών προξενείων σε άλλες πόλεις είναι «ανησυχητική και απογοητευτική».
«Οι αμερικανοί εταίροι μας στερούν ουσιαστικά οι ίδιοι από τον εαυτό τους τον ρόλο του συναναδόχου της διαδικασίας πολιτικής διευθέτησης στη Συρία και παίζουν θέλοντας ή μη το παιγνίδι της ριζοσπαστικής συριακής αντιπολίτευσης, στις τάξεις της οποίας μάχονται τρομοκράτες που συνδέονται με την αλ-Κάιντα», υπογράμμισε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε πως οι ενέργειες της Ουάσιγκτον έχουν στόχο να υπάρξει «αλλαγή καθεστώτος» και να ανατραπεί ο σύρος πρόεδρος Bashar al-Assad, τον οποίο η Ρωσία υποστηρίζει.
«Ο στόχος της αλλαγής καθεστώτος στη Δαμασκό υπερισχύει της αποστολής να αφοπλισθεί η Συρία από τα χημικά όπλα της και να βοηθηθούν εκατομμύρια Σύροι που έχουν υποφέρει από την ένοπλη σύγκρουση», αναφέρεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης