Τελευταία Νέα
Διεθνή

Faymann (Καγκελάριος Αυστρίας) – Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερα μέσα για να λύσει τα προβλήματα

Faymann (Καγκελάριος Αυστρίας) – Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερα μέσα για να λύσει τα προβλήματα
Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερα μέσα για να λύσει τα προβλήματα της, υποστηρίζει ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Werner Faymann.
«Υπάρχουν ακόμη προβλήματα στην Ευρώπη που πρέπει να λυθούν και θα ήταν ανειλικρινές να ισχυριστεί κάποιος πως προς τούτο υπάρχουν επαρκή εργαλεία, τουναντίον η Ευρώπη χρειάζεται σαφέστατα περισσότερα μέσα και περισσότερη δύναμη», επισήμανε, μιλώντας στη Βιέννη σε παρουσίαση βιβλίου με θέμα "εκείνοι που πραγματικά κυβερνούν στις Βρυξέλλες".
Στην ομιλία του στην εκδήλωση στο "Φόρουμ Μπρούνο Κράισκι για τον Διεθνή Διάλογο", που φέρει το όνομα του ιστορικού Σοσιαλιστή καγκελάριου της Αυστρίας που θεωρείται η σημαντικότερη πολιτική προσωπικότητα της χώρας του τον 20ό αιώνα, ο κ. Faymann τόνισε τη σημασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης συγκρίνοντάς την με άλλες παγκόσμιες οικονομικές δυνάμεις.
Υπενθυμίζοντας πως στην ΕΕ ζουν 504 εκατομμύρια άνθρωποι, πολλοί περισσότεροι από ό,τι στη Ρωσία ή στις ΗΠΑ, ο ίδιος υποστήριξε πως αυτό το δυναμικό πρέπει να αξιοποιηθεί, "όχι όμως διαιρεμένο διά 28", κάτι που σημαίνει, όπως σημείωσε, ότι μόνον μια ενωμένη Ευρώπη μπορεί να δράσει μαχητικά, ενώ το δικό του όραμα είναι να υπάρξει μια Ευρώπη που θα φροντίζει για την απασχόληση και θα καταπολεμά την ανεργία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης