Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με τη Στάζι παρομοιάζει τη γαλλική δικαιοσύνη ο Σαρκοζί για τις υποκλοπές τηλεφωνημάτων του

tags :
Με τη Στάζι παρομοιάζει τη γαλλική δικαιοσύνη ο Σαρκοζί για τις υποκλοπές τηλεφωνημάτων του
Απαράδεκτες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ
Επίθεση εναντίον της γαλλικής δικαιοσύνης εξαπέλυσε ο πρώην γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί με επιστολή του στην εφημερίδα «Le Figaro», με αφορμή τις υποκλοπές τηλεφωνημάτων του σχετικά με την υπόθεση οικονομικής στήριξης της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007 από τον λίβυο πρόεδρο Καντάφι.
Σε ανοιχτή επιστολή του προς τους Γάλλους, κατηγορεί ουσιαστικά την κυβέρνηση Ολάντ ότι ακολουθεί μεθόδους της Στάζι και προειδοποιεί τους αντιπάλους «που έχουν λόγους να φοβούνται» μια πολιτική επιστροφή του, ότι «ο καλύτερος τρόπος να την αποφύγουν» είναι να τον αφήσουν ήσυχο.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών, Αρλέμ Ντεζίρ, δήλωσε ότι «σοκάρομαι που ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας τολμά να συγκρίνει τη χώρα μας, τη χώρα του, με την Ανατολική Γερμανία του Σιδηρού Παραπετάσματος», ενώ και ο Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις δηλώσεις Σαρκοζί.
Σημειώνεται ότι στις 7 Μαρτίου, η εφημερίδα «Μοντ» αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της σχετικής δικαστικής έρευνας που άρχισε τον Απρίλιο του 2013, δύο δικαστές είχαν διατάξει την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών του Σαρκοζί και δύο πρώην υπουργών Εσωτερικών του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης