Τελευταία Νέα
Διεθνή

Asmussen (Γερμανία): Είμαστε έτοιμοι για κάθε μορφή που μπορεί να πάρει η κρίση

Asmussen (Γερμανία): Είμαστε έτοιμοι για κάθε μορφή που μπορεί να πάρει η κρίση
Για ακόμη μία φορά η γερμανική κυβέρνηση διακηρύττει ότι η ευρωζώνη είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο και κάθε συνέπεια έντασης της κρίσης χρέους. Διά στόματος του υφυπουργού οικονομικών της χώρας, Joerg Asmussen, επισήμανε ότι ο μηχανισμός στήριξης έχει σχεδιαστεί να αντιμετωπίσει κάθε αρνητικό ενδεχόμενο κι αν προκληθεί.
«Έχουμε ενδυναμώσει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, έχουμε παράλληλα και το Σύμφωνο για το Ευρώ που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, ενώ για τις δύσκολες περιπτώσεις έχουμε το μόνιμο μηχανισμό στήριξης (ESM)¨, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Asmussen σε συνέντευξη του στην Κίνα όπου παραβρίσκεται για τις εργασίες της συνόδου των G20. Έχουμε θωρακιστεί έναντι οποιασδήποτε αναταραχής στις αγορές. Αυτό θα εξηγήσουμε και στους εταίρους μας, πρόσθεσε.
Αναφορικά με την Πορτογαλία, ο Asmussen ανέφερε ότι θα είναι εκείνη που θα ανακοινώσει τι είδους βοήθεια χρειάζεται. Η ευρωζώνη είναι έτοιμη, και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βρίσκεται δίπλα της για να βοηθήσει. Ο Γερμανός υφυπουργός όμως δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι οποιαδήποτε βοήθεια θα δοθεί με αυστηρούς όρους και υπό ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσαρμογής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης