Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble (Yπ. Οικονομικών Γερμανίας) - Οι εμπορικές κυρώσεις θα πλήξουν περισσσότερο την Ρωσία από τη Δύση - Κανείς μας δεν θέλει κλιμάκωση

Schaeuble (Yπ. Οικονομικών Γερμανίας) - Οι εμπορικές κυρώσεις θα πλήξουν περισσσότερο την Ρωσία από τη Δύση - Κανείς μας δεν θέλει κλιμάκωση
«Η Ρωσία έχει πολλά περισσότερα να χάσει μεσοπρόθεσμα από τη Δύση, από την Ευρώπη ή τις Ηνωμένες Πολιτείες»
Την άποψη ότι οι εμπορικές κυρώσεις που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πλήξουν περισσότερο την Ρωσία από την Δύση εξέφρασε ο Υπουργός οικονομικών της Γερμανίας W.Schaeuble .
Σύμφωνα με τον ίδιο τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι ενωμένα όσον αφορά την ετοιμότητά τους να επιβάλουν κυρώσεις στη Ρωσία σε περίπτωση που η κρίση της Ουκρανίας κλιμακωθεί περαιτέρω, ενώ έκρινε ότι η Μόσχα έχει πολλά περισσότερα να χάσει από τη Δύση.
«Δεν νομίζω ότι είμαστε διχασμένοι. Κανείς από εμάς δεν θέλει την κλιμάκωση, αλλά εάν η Ρωσία αλλάξει μονομερώς τα πράγματα, τότε πρέπει να γνωρίζει ότι δεν το ανεχθούμε και ότι οι σχέσεις θα επιδεινωθούν», είπε ο Σόιμπλε κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο.
«Η Ρωσία έχει πολλά περισσότερα να χάσει μεσοπρόθεσμα από τη Δύση, από την Ευρώπη ή τις Ηνωμένες Πολιτείες», τόνισε ο Schaeuble.
Να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποφάσισαν την επέκταση των στοχευμένων κυρώσεων που έχουν επιβληθεί εξαιτίας των εξελίξεων στην Κριμαία ενώ ταυτόχρονα προειδοποίησαν για την λήψη οικονομικών μέτρων αν η κατάσταση στην Ουκρανία επιδεινωθεί.
Συγκεκριμένα, προστέθηκαν επιπλέον 12 ονόματα Ρώσων και Ουκρανών στη λίστα εκείνων που υπόκεινται σε απαγόρευση έκδοσης βίζας και στο πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων, με τον συνολικό αριθμό των προσώπων στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις να ανέρχεται σε 33.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης