Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ετοιμάζεται επι τα χείρω αναθεώρηση του ελλείμματος της Πορτογαλίας

Ετοιμάζεται επι τα χείρω αναθεώρηση του ελλείμματος της Πορτογαλίας
Σε ανοδική αναθεώρηση των στοιχείων για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2010 της Πορτογαλίας μπορεί να προχωρήσει η Eurostat, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου.
Ο Υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας κ. Φερνάντο Τεσέιρα Ντος Σάντος παραδέχθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στα στοιχεία του προϋπολογισμού, κάτι το οποίο ζητούσε και η αντιπολίτευση επίμονα. Εκπρόσωπος της Eurostat δήλωσε ότι η υπηρεσία ετοιμάζει την εαρινή ανακοίνωση των στοιχείων για το χρέος και το έλλειμμα των χωρών της ΕΕ και συζητά συγκεκριμένα εθνικά θέματα με τις αντίστοιχες εθνικές στατιστικές υπηρεσίες. Η ανακοίνωσή της αναμένεται στις 26 Απριλίου.
Η στατιστική υπηρεσία της χώρας επανεξετάζει τα στοιχεία για το έλλειμμα της περυσινής χρονιάς, μετά την παρατήρηση από τη Eurostat ότι θα πρέπει να καταγραφεί ένα ποσό ύψους 2 δισ. ευρώ που δόθηκε για την ενίσχυση της τράπεζας Banco Portugues de Negocios. Ο Πορτογάλος ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι η την ευθύνη για την αλλαγή έχει η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης