Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία - Τουλάχιστον 700.000 άνθρωποι στην περιοχή Αμπρούτσο έπιναν μολυσμένο νερό

tags :
Ιταλία - Τουλάχιστον 700.000 άνθρωποι στην περιοχή Αμπρούτσο έπιναν μολυσμένο νερό
Για τη μόλυνση ευθύνεται παράνομη χωματερή - Στα 600 εκατ. το κόστος καθαρισμού της περιοχής από βιομηχανικά απόβλητα
Τουλάχιστον 700.000 άνθρωποι στην κεντρική περιοχή Αμπρούτσο, στην Ιταλία, έχουν πιει μολυσμένο νερό, αναφέρεται σε έκθεση του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας.
Για τη μόλυνση των υδάτων, σύμφωνα με το Ινστιτούτο, ευθύνεται μια παράνομη χωματερή, η οποία είχε δημιουργηθεί στην περιφέρεια της πόλης Πεσκάρα, στην περιφέρεια Αμπρούτσο, στην οποία κατέληγαν πολλά βιομηχανικά απόβλητα.
«Η ποιότητα του νερού αλλοιώθηκε με διαρκή και αναμφισβήτητο τρόπο, επισημαίνεται, λόγω βιομηχανικής δραστηριότητας υψηλού κινδύνου και ανεξέλεγκτων πρακτικών μεταφοράς απορριμμάτων».
Σημειώνεται ότι στην πόλη Κιέτι του Αμπρούτσο βρίσκεται σε εξέλιξη μια δίκη διευθυντικών στελεχών των βιομηχανιών Solvay και Montedison με την κατηγορία περιβαλλοντικής καταστροφής και μόλυνσης των υδάτων.
Η παράνομη χωματερή, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, κατασχέθηκε από τις ιταλικές αρχές το 2007.
Κατά τους μέχρι τώρα υπολογισμούς, ο καθαρισμός της περιοχής από τα βιομηχανικά απόβλητα θα κοστίσει τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο, μέχρι αυτή την στιγμή, δεν έχει διατεθεί ούτε από την κεντρική κυβέρνηση της Ρώμης ούτε από την τοπική αυτοδιοίκηση του Αμπρούτσο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης