Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολιτικό άσυλο στη Μ.Βρετανία ζητά ο ΥΠΕΞ της Λιβύης

tags :
Πολιτικό άσυλο στη Μ.Βρετανία ζητά ο ΥΠΕΞ της Λιβύης
Στην Μ. Βρετανία κατέφυγε ο Λίβυος υπουργός Εξωτερικών, μετά την παραίτησή του από την κυβέρνηση Καντάφι, ζητώντας άσυλο στην χώρα.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Μούσα Κούσα κατέφυγε στην Βρετανία παραιτήθηκε από την κυβέρνηση, διαμαρτυρόμενος κατά των επιθέσεων δυνάμεων του Μουάμαρ Καντάφι σε αμάχους. Νωρίτερα, ο Λίβυος κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μούσα Κούσα δεν αυτομόλησε αλλά ταξιδεύει στο εξωτερικό για μία διπλωματική αποστολή.
Ο Μούσα Κούσα, ωστόσο, με την άφιξή του στο Λονδίνο αργά το βράδυ της Τετάρτης δήλωσε ότι δεν ήταν πλέον πρόθυμος να αντιπροσωπεύσει το λιβυκό καθεστώς σε διεθνές επίπεδο. Οι αξιωματούχοι της Βρετανίας ενθαρρύνουν και τους υπόλοιπους Λίβυους ομολόγους τους να εγκαταλείψουν τον Μουαμάρ Καντάφι.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει, «Ενθαρρύνουμε όλους όσους περιστοιχίζουν τον Μουαμάρ Καντάφι να τον εγκαταλείψουν και να υποδεχθούν ένα καλύτερο μέλλον για τη Λιβύη που επιτρέπει την πολιτική μετάβαση και την πραγματική μεταρρύθμιση που θα συναντά τις φιλοδοξίες του λιβυκού λαού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης