Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικά πρόσημα στην Ιαπωνία - Κέρδη 0,5% για τον Nikkei

Θετικά πρόσημα στην Ιαπωνία - Κέρδη 0,5% για τον Nikkei
Με θετικά πρόσημα έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ιαπωνικοί δείκτες. Οι ιαπωνικές τραπεζικές μετοχές βρίσκονται μεταξύ των μεγάλων νικητών της συνεδρίασης, την τελική ημέρα των εμπορικών συναλλαγών του οικονομικού έτους της Ιαπωνίας, που αναβιώνει από τα πολλαπλά πλήγματα και τις καταστροφές αυτού του μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei διαμορφώθηκε στις 9.755,10 μονάδες τερματίζοντας στο +0,5%, ενώ ο ιαπωνικός Topix έκλεισε με κέρδη 0,4% στις 869,38 μονάδες. Σημειώνεται ότι, ο δείκτης  Shanghai Composite στην Κίνα καταγράφει για δεύτερη μέρα απώλειες 0,76% τερματίζοντας στις 3.072 μονάδες.
Ο κλάδος της μεταποίησης στην Ιαπωνία υποχώρησε τον μήνα Μάρτιο στο μικρότερο ποσοστό από τον Οκτώβριο του 2001, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η οικονομία της χώρας θα συρρικνωθεί λόγω του σεισμού και του τσουνάμι που έπληξε την χώρα. Ο δείκτης PMI βρέθηκε στις 46,4 μονάδες από τις 52,9 μονάδες, σύμφωνα με την Markit Economics και την Japan Materials Management Association.
Υπενθυμίζεται ότι, το τριπλό πλήγμα στην Ιαπωνία έφερε το προσωρινό «λουκέτο» σε μεγάλες εταιρείες όπως η Toyota Motor και η Sony.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης