Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Μέτρα στήριξης της ρευστότητας εξετάζει η Bank of Japan

Ιαπωνία: Μέτρα στήριξης της ρευστότητας εξετάζει η Bank of Japan
Το ενδεχόμενο χορήγησης έκτακτων δανείων στον τραπεζικό κλάδο της χώρας εξετάζει η Bank of Japan σε μία προσπάθεια να ενισχύσει το δανεισμό σε επιχειρήσεις που θα εργαστούν για την ανοικοδόμηση της Ιαπωνίας μετά τον καταστροφικό σεισμό της 11ης Μαρτίου. Οι λεπτομέρειες του σχεδίου αναμένονται στις αρχές του επόμενου μήνα, ή ίσως μετά την επόμενη σύνοδο του συμβουλίου της BoJ στις 6-7 Απριλίου.
Ο επιχειρηματικός κλάδος της χώρας ίσως να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα χρηματοδότησης, ενώ θα πρέπει να υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα τόσο για την αποκατάσταση των ζημιών όσο και για τις αμοιβές προσωπικού, την ώρα μάλιστα που τα έσοδα έχουν συρρικνωθεί δραματικά μετά τη διακοπή της παραγωγικής διαδικασίας. Υπό αυτές τις συνθήκες η BoJ προσπαθεί να αποτρέψει το ενδεχόμενο αύξησης των χρεοκοπιών και των επιπτώσεων της πρωτοφανούς φυσικής καταστροφής, ικανοποιώντας και τα αιτήματα των φορέων του κλάδου.
Με τις πωλήσεις να έχουν παγώσει, οι επιχειρήσεις γνωρίζουν σημαντική μείωση της ρευστότητας τους, δηλώνει ο αναλυτής Hiroshi Shiraishi της BNP Paribas. Η Bank of Japan πιθανόν να προχωρήσει σε στήριξη της ρευστότητας ώστε να δώσει ώθηση στον επιχειρηματικό κλάδο, προσθέτει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης