Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rasmussen (ΝΑΤΟ) – Δεν επιβεβαιώνεται ότι η Ρωσία αποσύρει στρατεύματα από την Ουκρανία

tags :
Rasmussen (ΝΑΤΟ) – Δεν επιβεβαιώνεται ότι η Ρωσία αποσύρει στρατεύματα από την Ουκρανία
Η επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας αλλάζει θεμελιωδώς το τοπίο της ασφάλειας στην Ευρώπη



Το ΝΑΤΟ δεν έχει αποδείξεις ότι η Ρωσία αποσύρει τις δυνάμεις της από τα σύνορα με την Ουκρανία ανέφερε σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Anders Fogh Rasmussen.
«Δεν διαπιστώνουμε κάτι τέτοιο. Αυτή η μαζική στρατιωτική συγκέντρωση δεν συμβάλει με κανένα τρόπο στην αποκλιμάκωση της κατάστασης. Η επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας αλλάζει θεμελιωδώς το τοπίο της ασφάλειας στην Ευρώπη και προκαλεί αστάθεια ακριβώς στα σύνορα του ΝΑΤΟ» υποστήριξε ο Rasmussen πριν από την έναρξη της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Ο Rasmussen υποστήριξε πως η Ρωσία υπονόμευσε τις αρχές πάνω στις οποίες έχει οικοδομηθεί η σύμπραξη ΝΑΤΟ-Ρωσίας και προανήγγειλε πως «οι υπουργοί θα πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για να καταστήσουν σαφές στον κόσμο ότι δεν θα επιτύχει ουδεμία απειλή εναντίον των συμμάχων του ΝΑΤΟ και πως θα εξετάσουν όλες τις επιλογές, όπως την αναβάθμιση των αμυντικών σχεδίων, την αύξηση των στρατιωτικών γυμνασίων και την πραγματοποίηση κατάλληλων αναπτύξεων».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης