Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέταρτη ημέρα κερδών για τη Wall – Nέο ιστορικό υψηλό για τον S&P 500

tags :
Τέταρτη ημέρα κερδών για τη Wall – Nέο ιστορικό υψηλό για τον S&P 500
Στις 1.891 μονάδες ο S&P 500
Κέρδη για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση κατέγραψε η Wall Street, με τον S&P 500 να σημειώνει νέο ιστορικό υψηλό.
Ειδικότερα, ο Dow κατέγραψε άνοδο στο +0,24% και τις 16.573 μονάδες, ο Nasdaq στο +0,20% και τις 4.276 μονάδες και ο S&P 500 στο +0,29% και τις 1.891 μονάδες.
Παράλληλα, το ADR της ΕΤΕ ενισχύθηκε στο +2,67% και τα 5,76 δολάρια.
Νωρίτερα, αύξηση των επιτοκίων της Fed το β’ 6μηνο του 2015 «βλέπει» ο Dennis Lockhart, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Fed.
Ειδικότερα, ο Αμερικανός τραπεζίτης εκτιμά πως η Fed θα προβεί στην πρώτη αύξηση των μηδενικών επιτοκίων στο β’ 6μηνο του 2015.
Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του ισχύοντος ρυθμούς επιβράδυνσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων.
Τέλος, όσον αφορά την οικονομία, εκτίμησε πως η ανάπτυξη θα αγγίξει το 3% το β΄ 3μηνο του 2014.
Παράλληλα, η Fed βρίσκεται κοντά στην ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής» υποστήριξε ο James Bullard, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της κεντρικής αμερικανικής τράπεζας.
Ειδικότερα, ο Αμερικανός τραπεζίτης εκτίμησε πως η πολυαναμενόμενη αύξηση των μηδενικών επιτοκίων θα πραγματοποιηθεί το α’ 3μηνο του 2015. «Η νομισματική πολιτική βρίσκεται σε στάδιο ομαλοποίησης» διαμήνυσε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τον πληθωρισμό, εξέφρασε την πεποίθηση πως τους επόμενους μήνες θα επιταχυνθεί και θα πλησιάσει τον στόχο της Fed, ο οποίος ορίζεται στο 2%.
Παράλληλα, υποστήριξε πως εάν η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη επιταχυνθεί, τότε οι θετικές συνέπειες θα αντικατοπτριστούν και στον αμερικανικό πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης