Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία – Σαφές προβάδισμα για το Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Renzi ενόψει των Ευρωεκλογών

tags :
Ιταλία – Σαφές προβάδισμα για το Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Renzi ενόψει των Ευρωεκλογών
Μεγάλη πτώση της δυναμικής της Forza Italia του S.Berlusconi



Σαφές προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου ενόψει των ευρωεκλογών έχει το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Matteo Renzi στην Ιταλία όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ixe.
Συγκεκριμένα, το 30,5% των Ιταλών δήλωσε ότι προτίθεται να ψηφίσει το Δημοκρατικό Κόμμα στις ευρωεκλογές, τη στιγμή που το κεντροδεξιό κόμμα Forza Italia του πρώην πρωθυπουργού Silvio Berlusconi καταγράφει μεγάλη υποχώρηση στα ποσοστά του, τα οποία περιορίζονται στο 20,8%.
Δεύτερο κόμμα με 25,3% αναδεικνύεται το Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Beppe Grillo ενώ δύο ακόμα πολιτικές δυνάμεις, η «Λέγκα του Βορρά» και «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» φαίνονται ικανές να εκλέξουν από έναν τουλάχιστον ευρωβουλευτή.
Συγκεκριμένα, η Λέγκα του Βορρά λαμβάνει το 5,8% στην πρόθεση ψήφου ενώ «η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» το 4,9%.
Σημειώνεται ότι το κατώτατο όριο ψήφων που πρέπει να εξασφαλίσουν τα κόμματα για να εισέλθουν στο Ευρωκοινοβούλιο είναι το 4%.
Βάσει της δημοσκόπησης, εάν διεξάγονται σήμερα πρόωρες βουλευτικές εκλογές, το 36,7%  των Ιταλών θα ψήφιζε την κεντροαριστερή συμμαχία, το 33,4% την κεντροδεξιά και το 24,6% το Κίνημα των Πέντε Αστέρων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης