Τελευταία Νέα
Διεθνή

SOS για την Τουρκία εκπέμπει η Fitch - Εύθραυστη η οικονομία, αυξημένο το πολιτικό ρίσκο - Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση BBB-

SOS για την Τουρκία εκπέμπει η Fitch - Εύθραυστη η οικονομία, αυξημένο το πολιτικό ρίσκο - Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση BBB-
Σταθερό το outlook για την τουρκική οικονομία
Αμετάβλητη στο ΒΒΒ- ανακοίνωσε πως διατηρεί τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Τουρκίας ο αμερικανικός οίκος Fitch. Σταθερό το outlook.
Tαυτόχρονα ο οίκος επιβεβαίωσε και τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση στο F3, αλλά και το Country Ceiling στο BBB.
Όπως υποστηρίζει η Fitch, στη σχετική έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα, η Τουρκία βρέθηκε στο επίκεντρο των ανησυχιών των αγορών πρόσφατα, λόγω εξωτερικών (μεταβλητότητα λόγω Fed) και εσωτερικών (πολιτικές και κοινωνικές εντάσεις) παραγόντων.
Για όλους αυτούς τους λόγους οι επενδυτές έδειξαν άμεσα μια τάση αποστροφής έναντι της τουρκικής αγοράς και των τουρκικών assets, γεγονός που είχε ισχυρό αρνητικό αντίκτυπο στην πορεία της τουρκικής λίρας.
Όπως προσθέτει ο αμερικανικός οίκος, το μακροοικονομικό περιβάλλον στην Τουρκία εμφανίζει πλέον ενδείξεις βελτίωσης, ωστόσο η οικονομία της χώρας παραμένει ακόμη εξαιρετικά ευάλωτη...
Υπό το πρίσμα αυτό η Fitch προχώρησε σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας, ως εξής:
- Στο +2,5% για το 2014 (έναντι πρότερης εκτίμησης για ανάπτυξη +3,2%).
- Στο +3,2% για το 2015  (έναντι πρότερης εκτίμησης για ανάπτυξη +3,8%).
Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης, οι αντοχές της Τουρκίας στα πιθανά εξωτερικά "σοκ" δεν θα πρέπει να υποτιμηθούν.
Ωστόσο, όπως προειδοποιεί στη συνέχεια η Fitch, το πολιτικό ρίσκο παραμένει υψηλό για την Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης