Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία – Στις κάλπες 815 εκατομμύρια Ινδοί για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης

tags :
Ινδία – Στις κάλπες 815 εκατομμύρια Ινδοί για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκλογική διαδικασία παγκοσμίως

Σε εξέλιξη είναι από σήμερα το πρωί η μεγαλύτερη εκλογική διαδικασία που έχει πραγματοποιηθεί παγκοσμίως καθώς 815 εκατομμύρια Ινδοί καλούνται να αναδείξουν τη νέα κυβέρνηση της χώρας, που κατά πάσα πιθανότητα θα συγκροτηθεί από έναν συνασπισμό κομμάτων με επικεφαλής το ινδουιστικό εθνικιστικό κόμμα.
Η εκλογική διαδικασία άρχισε στο κρατίδιο Ντεμπρουγκάρ, που μαζί με το Άσαμ είναι τα δύο μικρά κρατίδια στα βορειοανατολικά της χώρας, κοντά στην Μιανμάρ.
Η ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί σε εννέα στάδια σε διάστημα πέντε εβδομάδων, θα συνεχιστεί στα παγωμένα οροπέδια των Ιμαλαΐων, στις δυτικές ερημικές περιοχές και στον τροπικό νότο και θα ολοκληρωθεί στις 12 Μαΐου, όταν θα ψηφίσουν οι πυκνοκατοικημένες βόρειες πεδινές περιοχές.
Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά στις 16 Μαΐου.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις οι ψηφοφόροι αναμένεται να τιμωρήσουν το κυβερνών κόμμα του Κογκρέσου του Ραχούλ Γκάντι καθώς η πλέον μακροχρόνια οικονομική επιβράδυνση που έχει γνωρίσει η Ινδία από τη δεκαετία του '80 έχει φρενάρει την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε μια χώρα, της οποίας ο μισός πληθυσμός είναι κάτω των 25 ετών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης