Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble - Επιτακτική η γαλλο-γερμανική συνεργασία για τη θωράκιση της Ευρώπης - Συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του Μ. Sapin

Schaeuble - Επιτακτική η γαλλο-γερμανική συνεργασία για τη θωράκιση της Ευρώπης - Συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του Μ. Sapin
Η Γερμανία χρειάζεται μια ισχυρή Γαλλία
Την ανάγκη περαιτέρω εμβάθυνσης των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας, με στόχο τη θωράκιση και ισχυροποίηση της Ευρώπης, εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, W. Schaeuble.
"Γερμανία και Γαλλία πρέπει να συνεργαστούν", διεμήνυσε ο Γερμανός αξιωματούχος, μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο ομόλογό του, τον νέο υπουργό Οικονομικών της χώρας, Michel Sapin.
"Γερμανία και Γαλλία είναι αποφασισμένες να προχωρήσουν στην επιβολή του φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών", πρόσθεσε ο Schaeuble.
Ταυτόχρονα ανέφερε πως "Παρίσι και Βερολίνο κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, με στόχο την απόσυρση της Ευρώπης από το επίκεντρο των ανησυχιών στις αγορές".
"Η Γερμανία χρειάζεται μια ισχυρή Γαλλία", κατέληξε ο Schaeuble.
"Η Γαλλία πρέπει να καταστεί πιο ανταγωνιστική", δήλωσε από την πλευρά του ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, M. Sapin.
Όπως εξήγησε επίσης, η Γαλλία παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της για μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος.
"Η υψηλότερη ανάπτυξη θα μας δείξει τον δρόμο της εξόδου από την κρίση", έσπευσε να επισημάνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης