Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιμέτωπη με κεφαλαιακό κενό ύψους 2,2 δισ. ευρώ η Deutsche Bank - Αιτία οι αυστηρότεροι κανόνες της ΕΒΑ

tags :
Αντιμέτωπη με κεφαλαιακό κενό ύψους 2,2 δισ. ευρώ η Deutsche Bank - Αιτία οι αυστηρότεροι κανόνες της ΕΒΑ
Η ΕΒΑ επιβάλλει τη δημιουργία επιπρόσθετων κεφαλαιακών αποθεμάτων για την απορρόφηση απροσδόκητων ζημιών
Επιπλέον κεφάλαια ύψους 2,2 δισ. ευρώ ενδέχεται να χρειαστεί η Deutsche Bank, λόγω των αυστηρότερων κανόνων της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (ΕΒΑ), προειδοποιούν οι αναλυτές.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η νέα πρόταση των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών, προβλέπει την επιβολή αυστηρών κριτηρίων, για τον τρόπο με τον οποίο οι τράπεζες αξιολογούν τα στοιχεία ενεργητικού.
Η ΕΒΑ επιβάλλει τη δημιουργία επιπρόσθετων κεφαλαιακών αποθεμάτων για την απορρόφηση απροσδόκητων ζημιών.
Για παράδειγμα, οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να κάνουν χρήση συντηρητικών εκτιμήσεων, να επιβεβαιώσουν τιμές από ανεξάρτητους εκτιμητές και να λαμβάνουν υπόψη επιπρόσθετα κόστη όταν καταγράφουν την αξία των στοιχείων ενεργητικού τους.
Σύμφωνα με το Reuters, κάποιες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, δεν έχουν αναγκάσει τις τράπεζες τους να εφαρμόσουν τέτοιους κεφαλαιακούς κανονισμούς.
Αντιθέτως, η Βρετανία επέβαλλε νωρίτερα από τις υπόλοιπες χώρες τους νέους κανόνες και το κόστος για την Barclays ανήλθε στις 2,1 δισ. λίρες.
«Πρόκειται για άλλο ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά την Deutsche Bank και το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσει», σχολιάζει ο Christopher Wheeler, αναλυτής της Mediobanca στο Λονδίνο.
Πάντως οι αναλυτές εμφανίζονται καθησυχαστικοί, καθώς εκτιμούν ότι η Deutsche Bank είναι σε θέση συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό μέσω της μείωσης των μερισμάτων, την περικοπή κόστους και την εξυγίανση του ισολογισμού.
Η Deutsche Bank έχει καταβάλει συνολικό ποσό 5 δις. ευρώ σε πρόστιμα, τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ δεν έχει τελειώσει με τις δικαστικές της….περιπέτειες.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Thomson Reuters, η γερμανική τράπεζα αναμένεται να αυξήσει το μέρισμά της το 2014, στα 0,90 ευρώ ανά μετοχή και στα 1,45 ευρώ το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης