Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποβαθμίζει εκ νέου τις ανησυχίες για τον αποπληθωρισμό η ΕΚΤ - Bonnici - Συνιστά μεμονωμένο φαινόμενο

tags :
Υποβαθμίζει εκ νέου τις ανησυχίες για τον αποπληθωρισμό η ΕΚΤ - Bonnici - Συνιστά μεμονωμένο φαινόμενο
Επιχειρεί και ο ίδιος με τη σειρά του να καταλαγιάσει τις γενικευμένες ανησυχίες περί του αντιθέτου
Σε αλλεπάλληλες δηλώσεις - διαψεύσεις έχουν επιδοθεί οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σχετικά με την απειλή του αποπληθωρισμού, στη σκιά της συνεχούς υποχώρησης του πληθωρισμού.
"Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη" διαμηνύουν ο ένας μετά τον άλλο οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ, σε κάθε ευκαιρία.
"Δεν υπάρχει καμία ένδειξη, στην τρέχουσα συγκυρία, πως η Ευρωζώνη απειλείται από την αύξηση των αποπληθωριστικών πιέσεων", δήλωσε σήμερα, στο ίδιο μήκος κύματος, με τους προκατόχους του ο Josef Bonnici, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
"Τα πρόσφατα στοιχεία για τη υποχώρηση του πληθωρισμού δεν αφορούν το σύνολο της Ευρωζώνης, αλλά αντίθετα περιορίζονται σε ορισμένες χώρες, κυρίως σε εκείνες που δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις", τόνισε χαρακτηριστικά.
Να σημειωθεί ότι ο Bonnici είναι διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Μάλτας.
"Σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει διαδεδομένη μείωση του πληθωρισμού. Δεν υπάρχει καμία ξεκάθαρη ένδειξη αποπληθωρισμού", επανέλαβε, επιχειρώντας και ο ίδιος με τη σειρά του να καταλαγιάσει τις γενικευμένες ανησυχίες περί του αντιθέτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης